Betegségek

#Betegségek

1305 db cikk a témában

#lábgomba
2010.07.11.

Bőrbetegségek a lábon

A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például pikkelysömör, ekcéma.

#seb
2010.07.09.

Seb a szájban - Mitől lehet?

"Mitől lehet seb a szájpadlásomon? Mik lehetnek azok a kis fehér vonalak, a nyelvem hegyén, kb. 1cm távolságban? Van belőlük 4-5 db. Én még ilyet sosem láttam, ami a nyelvemen van, nem fáj." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#hpv
2010.07.09.

A HPV-fertőzés megelőzése

A humán papillomavírus-fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, leginkább a 25 év alatti, szexuálisan aktívak körében fordul elő.

#cukorbetegség
2010.06.29.

Cukorbetegség és alkoholfogyasztás

Míg a mérsékelt alkoholfogyasztás emeli a vércukorszintet, a túlzott mértékű alkoholbevitel csökkenti azt, időnként veszélyes mértékben. Ezért a cukorbetegségben szenvedőknek fokozottan számolniuk kell az alkoholfogyasztás káros hatásaival.

#foci
2010.06.29.

Halálos szurkolás?

Egy-egy rangos sportesemény döntője kapcsán a kevésbé elhivatott és a vérbeli szurkolók egyaránt felfokozott kedélyállapotba kerülnek. Ez a stresszhormonok termelésének növekedésén keresztül megváltoztatja az egyének pszichikai és fizikai állapotát, illetve a napi szokások átalakulása hozzájárul a mindennapi élet felborulásához.

#úszás
2010.06.11.

Ússz biztonságban!

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a harcot a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízimentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5-24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#pénisz
2010.06.08.

A görbe pénisz

A görbe pénisz a férfiak egy – szerencsére ritka – kórképe, mely a hímvessző merevedési képességében okozhat súlyos károsodást. Hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb kötegek vagy csomók állnak.

#árvíz
2010.06.06.

Veszélyes, ezért tilos a fürdés a megáradt vizekben

Bármennyire is hívogató a víz, ne fürödj a kiöntött folyókban, mert veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ. A szakemberek úgy tapasztalták, a jó idő miatt sokan becsülik alá a valós veszélyt.

#cisztás fibrózis
2010.06.04.

A cisztás fibrózis veszélyei és kezelése

A cisztás fibrózis vagy más néven mucoviscidosis egy örökletes genetikai betegség. Hazánkban négyezer emberből 1-2 beteg, míg 4-5 százalékunk hordozza a betegséget.

#internet-függők
2010.05.30.

Az internetfüggők körében gyakoribb a depresszió

A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.

#allergia
2010.05.27.

Allergia: középpontban a megelőzés

Az allergia megelőzési lehetőségeire válaszol. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa, a MAKIT Immunterápiás Szekciójának vezetőségi tagja

#pattanásos bőr
2010.05.23.

Bőrelváltozások: göbök, csomók

A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikai jelentőségű, míg mások az egész szervezet betegségére utalhatnak. Ezek kialakulásáról és kezelési lehetőségekről beszél dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa.

#sportsérülés
2010.05.21.

Védjük az ízületeket sportolás közben is!

Közeledik a nyár, sokan úgy gondoljátok, itt az ideje belevágni a sportolásba, hogy a szezonra formába lendüljetek. Mielőtt azonban meggondolatlanul belevágnátok a mozgásba, tudnotok kell, hogy az ízületeink könnyen megsérülhetnek – főleg akkor, ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe.