Betegségek

#Betegségek

1305 db cikk a témában

#elektromágneses mezők
2010.05.18.

Miért veszélyesek az elektromágneses mezők?

A telefonok, és más eszközök által keltett mágneses mezők rossz hatással lehetnek az egészségre. Itt van néhány egyszerű módszer az ezek által okozott károk minimalizálására.

#hosszú élet
2010.05.12.

17 éves, de még csecsemő - Megrázó fotóval

A tudósok remélik, hogy betekintést nyerhetnek az öregedés rejtelmeibe, illetve a hosszú élet titkához vezető rejtelmek megfejtésébe a 17 éves Brook Greenberg jóvoltából, aki bár életkoránál fogva akár autót is vezethetne, vagy hamarosan szavazhatna, még mindig csak 80 cm magas, és szellemileg is csak az egyéves gyerekek szintjén áll.

#kosz
2010.05.10.

Egy kis kosz nem árt?

Gondoltad volna? Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy bizonyos baktériumok, vírusok és férgek, melyek a „koszevés” során jutnak a szervezetbe, segítik az erős, egészséges immunrendszer kialakulását. Ezek szerint van még mit tanulnod a kistesódtól...

#izomelhalás
2010.05.09.

Gyermekkori izomelhalás

A Duchenne-féle izomelhalás az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.

#tüdőbaj
2010.05.05.

Ezek is ártanak a tüdődnek - hitted volna?

A levegőben terjengő irritáló anyagok, akár a szabadban, akár a lakásban, asztmát okozhatnak vagy a meglévő betegséget súlyosbíthatják, s ilyenkor a légzésünket krónikus köhögés vagy zihálás jellemzi. A leggyakoribb szennyező anyagok, mint például a kipufogógázok vagy mások dohányfüstje, jól ismert kiváltó okai a tüdőbetegségeknek, beleértve az asztmát is.

#depresszió
2010.05.04.

Depressziós az öcsém...

Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed depresszió és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt depressziós.

#tévézés
2010.05.02.

El a szemekkel a tévétől!

Van egy nyomós indokunk, miért kellene lehámoznod magad a tévéről: a túl sok tévézés ugyanis a magas koleszterinszinttel hozható kapcsolatba. Egy kutatás bizonyította, hogy a napi tévézés mennyisége a magas koleszterinszint egyik előidézője lehet.

#tévézés
2010.04.28.

A tévézés ölhet

A tévénézés ártalmas az egészségre: minden televízió előtt töltött óra növeli a halálos szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának, valamint az infarktus és agyvérzés előfordulásának kockázatát.

#Trichotillománia
2010.04.24.

A hajtépés mániájáról

A trichotillomániás emberek saját testszőrzetüket tépik ki, tépkedik a hajukat, szemöldöküket, szempilláikat, szeméremszőrzetüket. A kitépdesett maroknyi haj, szempilla helyét éktelenkedő kopasz folt hirdeti. A hajszálaikat egyenként tépkedők sokszor játszadoznak a kitépett szálakkal, sőt a problémával küszködők fele szájába veszi és lenyeli a kihuzigált hajat.

#vulkán
2010.04.21.

Vulkáni hamu - Vitatják az ártalmasságát

Az izlandi vulkánkitörés miatti hamufelhő egészségügyi hatásai megosztják még a kutatókat is. Egyes szakértők szerint a mikroszkopikus méretű részecskék belégzéssel a tüdőbe juthatnak, s légúti problémákat okozhat, különösen az asztmás és légúti megbetegedésekben szenvedőknél.

#szénanátha
2010.04.11.

Mit kell tudni a szénanátháról?

A szénanátha nem csupán kellemetlen tünet. A jól ismert panaszok - tüsszögés, orrfolyás, a szem viszketése - mellett sokaknál komoly betegségként jelentkezik: fáradtságot, fejfájást is eredményezhet.