Betegségek

#Betegségek

1307 db cikk a témában

#gyógyszermérgezés
2010.02.10.

Öngyilkosság gyógyszerrel - A tinik segélykérése

A kamaszok közül sajnos nagyon sokan öngyilkossági kísérlettel próbálják felhívni magukra a környezet figyelmét. Ezek közül a gyógyszerrel elkövetett mérgezés a leggyakoribb. Mik a tünetek és hogyan segíthetsz?

#szaunázás
2010.02.08.

Szaunázással a vírusok ellen!

A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.

#cipő
2010.01.19.

Amikor a kedvenc cipőd válik az ellenségeddé – 1. rész

A kamaszok lába folyamatos növekedésben és fejlődésben van, ami azt jelenti, hogy egy rosszul megválasztott cipő akadályozhatja lábaik egészséges fejlődését, és ez akár élethossziglan tartó lábfej-, térd és hátfájáshoz vezethet.

#bacilus
2010.01.12.

Amit a kórokozókról tudni kell

Talán úgy gondolhatod, hogy a kórokozókról neked nem kell tartanod, hiszen azok csak a WC-frissítő eladókat fenyegetik a tv-ben. De valójában a bacilusok picike organizmusok, amik anélkül hogy észrevennéd képesek bejutni a testedbe. Ahhoz, hogy egészséges maradj, nem árt tudnod pár dolgot ezekről a parányi szervezetekről.

#H1N1
2009.12.09.

Honnan tudhatod, hogy ez H1N1?

Az új influenzára utalnak a tüneteid? Mit tegyél, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fertőződtél meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhetsz a megoldáshoz.

#allergia
2009.12.04.

Allergiások és a H1N1 influenza

Az influenza járvány idején a saját lakásunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban. De milyen is az ideális lakás az influenza átvészelésére? Mire figyeljenek oda az allergiások? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat

#elhízás
2009.12.02.

Túlsúlyos iskolásból szívbeteg felnőtt?

A gyermekkorban jelentkező és 6-7 éves kor után is tartósan fennálló túlsúly nagymértékben növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

#sms
2009.11.23.

Az sms-írás ártalmas az egészségre?

A dohányzás és a zsíros ételek fogyasztása mellé mostantól a mobiltelefonon történő túlzottan sok sms-írás is feliratkozik az egészségkárosító tényezők közé. A túl sok üzenet bepötyögése ugyanis fájdalmat válthat ki az sms-t író kézben, mivel ilyenkor természetellenes helyzetben kell tartanunk ujjaink mellett vállainkat és hátunkat is – állítja egy friss tanulmány.

#diabétesz
2009.11.13.

Ne stresszelj! Cukorbetegséget okozhat!

Azt már mindenki hallotta, hogy az elhízás, a mozgásszegény életmód cukorbetegséget okozhat. A legújabb kutatások szerint azonban a stressz is rizikófaktor! Tehát ne aggódj - cikkünkből mindent megtudhatsz a betegség tüneteiről és megelőzéséről.

#mobiltelefon
2009.11.12.

A mobilok több embert ölnek meg, mint a cigi?!

A mobilok sokkal több embert képesek megölni, mint a cigaretta! A tanulmány, amelyet Prof. Dr. Vini Khurana dolgozott ki, egyike a legmegdöbbentőbb 21. századi feltételezéseknek.

#TV
2009.11.10.

A TV-zés veszélyei: Cukorbetegség

Lehet, hogy ez így kissé erőltetettnek hangzik, viszont rengeteg bizonyíték van rá, hogy a mértéktelen TV nézés nagyban hozzájárul a diabetes kialakulásához.

#húsevő baktérium
2009.11.05.

A húsevő baktériumról

Már a neve is félelmet keltő annak a baktériumfajtának, mely változatlanul - bár szerencsére igen ritkán - végzetes fertőzések okozója. Pusztításának eredménye olykor látható a televízió képernyőjén, bulvárlapok hasábjain közzétett fotókon.

#H1N1 vírus
2009.11.04.

H1N1: Mit ne tegyél?

A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.

#szagtalanító
2009.11.03.

Mérgező illatok

Az utóbbi időben új termékek jelentek meg a boltokban: szagtalanítók, illatgyertyák, illatosítók, füstölők, amelyek a lakásunk frissességét és a kellemes illatkörnyezetért felelősek rendeltetésük szerint, valójában ezek csak „elfedik” a kellemetlen szagokat.

#betegség
2009.11.02.

Hogyan éld túl a kórházat?

Cikkünk első részében bepillantást nyerhettél a kórházba érkezés után várható eseményekről, a Téged körülvevő kórházi alkalmazottakról. Lássuk mi várható ezek után!