Betegségek

#Betegségek

1305 db cikk a témában

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.

#bőrbetegség
2010.03.28.

Kiütést kaphatsz a bútoroktól

Talán az újonnan érkezett szófád lehet az utolsó dolog, amire gondolsz, mikor a lábadon keletkezett kiütések okozóját keresed, pedig lehetséges hogy éppen ő a bűnös!

#szex
2010.03.26.

Kedvezményes méhnyakrák elleni védőoltás a középiskolákban

A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság 2010 áprilisában kezdődő kampányában rendkívüli kedvezménnyel biztosítja a humán papillómavírus okozta méhnyakrák- és egyéb HPV okozta megbetegedések elleni négykomponensű védőoltást.

#méhnyekrák
2010.03.15.

15 évesen lehet méhnyakrákom?

"A méhnyakrák milyen tünetekkel jelentkezik? A betegség kialakulása korhoz kötött, vagy akár 15 évesen is kialakulhat?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#téli sportok
2010.03.06.

A téli sportok asztmát okozhatnak

Köhögsz, zihálsz, vagy éppen kapkodod a levegőt, amikor hideg időben sportolsz? Lehet, hogy asztmád van, s ezzel korántsem vagy egyedül. A testmozgás által előidézett asztma meglepően gyakori az olyan emberek körében, akik hideg éghajlati körülmények között mozognak, legyen szó akár a ház körüli kocogásról, akár arany utáni kutatásról Vancouverben.

#sport
2010.03.03.

Sportszív - Veszélyezteti az egészségünket?

Az athlete’s heart, vagyis sportszív megnevezése már több, mint 100 évvel ezelőtt is ismert volt. Elsőként 1892-ben Sir William Osler írta le fogalmát, gyakorlati megismerését azonban csak az elmúlt évtizedekben bekövetkezett technikai fejlődés tette lehetővé.

#evészavar
2010.03.03.

Hánytatás, éjszakai evés - Táplálkozási zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudóstani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#3D-s készülékek
2010.02.25.

A háromdimenziós filmek veszélyei

Most hogy James Cameron filmje, az Avatar bevételi rekordokat döntöget, egyre inkább előtérbe kerül a 3D-s mozi, és valószínűleg a jövőben egyre több 3 dimenziós film fog készülni. A 2010-es évi Consumer Electronics Show nevű rendezvényen számos olyan multimédiás eszközt mutattak be, melyek támogatják a 3D-s alkalmazásokat, köztük játékokat, melyekhez egy kényelmes 3d-s szemüveg van mellékelve kellékként.

#hírességek
2010.02.21.

A sztárok őrült egészségügyi praktikái - 2. rész

A gazdag Hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.

#hírességek
2010.02.18.

A sztárok őrült egészségügyi praktikái

A gazdag hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.

#gyógyszermérgezés
2010.02.10.

Öngyilkosság gyógyszerrel - A tinik segélykérése

A kamaszok közül sajnos nagyon sokan öngyilkossági kísérlettel próbálják felhívni magukra a környezet figyelmét. Ezek közül a gyógyszerrel elkövetett mérgezés a leggyakoribb. Mik a tünetek és hogyan segíthetsz?

#szaunázás
2010.02.08.

Szaunázással a vírusok ellen!

A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.