Betegségek

#Betegségek

1305 db cikk a témában

#terhesség
2009.10.14.

Gyakori hányás a terhesség alatt

A terhesség ideje alatt a gyakori hányás és hányinger rendkívül kellemetlen lehet, és ha nem kezelik, súlyos egészségi problémákat okozhat mind a kismamában, mind a csecsemőben.

#kóla
2009.10.05.

A kóla bénulást okozhat

Az emberek az utóbbi időben több üdítőitalt fogyasztottak, mint valaha. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott kólafogyasztás izomproblémákat okozhat.

#vér
2009.10.01.

Vegyszerek a véredben!

Több mint 48 mérgező, a mindennapok során gyakran használt vegyi anyagot mutattak ki öt környezetvédelmi aktivista nő vérében és vizeletében – derült ki a környezetvédelemért és humán egészségügyért felelős amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport tanulmányából.

#sertésinfluenza
2009.09.27.

Hogyan védekezhetsz a sertésinfluenza ellen?

A H1N1 vírus magyarországi, májusi felbukkanása óta eddig több mint 150 új influenzás megbetegedést regisztráltak, közülük 32 beteget ápoltak kórházban, egy beteg meghalt. A megbetegedések száma várhatóan növekedni fog. Hogyan védekezhetünk ellene?

#egészség
2009.09.23.

Egészség érettségi

Átlagosan 15 perc alatt megszerezhető lesz az úgynevezett egészségérettségi. Ennyi ideig tart az a vizsgálatsor, amelyen egy most megjelent rendelet szerint minden 16 évesnek át kell esnie. A szűrést az iskolaorvosi rendelőben végzik majd. A vizsgálatoknak része lesz a pszichés fejlődés vizsgálata éppúgy, mint például a szív- és érrendszeri állapot felmérése.

#sms
2009.09.23.

A halálos SMS-ezés

Összegyűjtöttem pár érdekes esetet ami megtörtént az ismerőseimmel SMS-ezés közben. Ilyen például az, hogy Peti nekiment egy földön fekvő hajléktalannak, Imi a falnak ment neki, sőt velem az történt, hogy lefejeltem egy stoptáblát. Igen, lehet hogy vicces, de az ilyen szituációk könnyen végzetesek is lehetnek, hogyha sétálgatás közben nyomkodod a mobilodat. Akár hiszed, akár nem az emberek meg is sérülhetnek ilyenkor.

#étkezési zavar
2009.09.18.

Biszexualitás, homoszexualitás = étkezési zavar?

Az evési rohamok, hánytatás és hashajtó szedése egyaránt gyakoribb azon fiúk és a lányok körében, akik magukat melegnek, leszbikusnak, biszexuálisnak vagy "többnyire heteroszexuálisnak" vallják - számolnak be róla a kutatók a Journal of Adolescent Health című szaklapban.

#szex
2009.09.14.

Vénuszbetegség

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő betegségek az 1990-es évek előtt csak nemi betegségekként (venereal diseases), VD-ként emlegették? A szó a latin „venereus” szóból ered, mely tulajdonképpen azt jelenti, hogy Vénusztól, a rómaiak szerelem istennőjétől való.

#magas vérnyomás
2009.09.13.

A tv és a számítógép gyermekkori magas vérnyomást okoz

Az ülő foglalkozások, amelyek képernyőhöz kötődnek úgy tűnik, hogy nem is olyan veszélytelenek. Egy augusztusi tanulmány szerint, a tv képernyője, a számítógép, és az egyéb videojátékok lehetnek az okai – kortól és nemtől függetlenül – a gyermekkori magas vérnyomásnak.

#fogyókúra
2009.09.04.

Egy új táplálkozási zavar: a drunkorexia

Mindnyájan hallottunk már az anorexiáról, a bulimiáról, sőt talán még a manorexiáról is (az anorexia férfi változata). A legújabb betegség, amely azokat érinti, akik megpróbálnak kilóiktól szabadulni, a drunkorexia.

#testedzés
2009.09.02.

Tornateremből a kórházba – mi az oka?

Napjainkban a gyerekek sokkal többször kerülnek kórházba tornatermi sérülés által, mint egy évtizeddel ezelőtt, mutatta ki egy gyermekosztályon végzett felmérés.

#közlekedési baleset
2009.08.29.

Tanácsok közlekedési baleset esetére

A kezdő jogosítvánnyal rendelkezőknek még nincs nagy rutinjuk a forgalomban,ezért nekik nagyobb esélyük van, hogy balesetet szenvedjenek. Akár más volt a hibás, vagy akár te voltál néhány dolgot érdemes szem előtt tartani baleset esetére!

#amnézia
2009.08.28.

Tipikus mozi-betegség? Amnéziások a filmvásznakon

Az alábbi 10 filmben egy közös biztosan van – szereplőik között találhatunk egy amnéziás beteget. Nézd meg, legyen a film régi vagy új, ez a betegség ott van. Talán már klasszikus lett?

#betegség
2009.08.24.

Hírességek betegségei

Miután szétnéztem hogy mi is az, ami érdekelhet Titeket, gyorsan megtaláltam hogy ezek mindenképpen. Ezért egy picit, most mi is utánajártunk, hogy pontosan mi is történt az egykori Hollywoodi sztárral, illetve a háromszoros világbajnok nehézsúlyú bokszolóval?

#káros szenvedély
2009.08.21.

Káros szenvedélyek rabságában

A szenvedély - idegen szóval addikció - gyógyszerek, élvezeti szerek pszichés okú szokásszerű, folyamatos fogyasztását jelenti, a függőség fogalmával rokonítható. Bár a köznyelv a szenvedélybetegséget és a függőségeket döntően az alkoholizmussal, dohányzással és a kábítószerezéssel azonosítja, a probléma lényegesen összetettebb ennél.