Betegségek, balesetek

#Betegségek #balesetek

118 db cikk a témában

#barkácsolás
2014.08.09.

A barkácsolás veszélyei

Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!

#elsősegély
2014.08.02.

Elsősegély kisokos: hogyan vigyázz a saját és mások testi épségére

A legfontosabb, hogy ne tegyél semmi olyat, amivel csak rontanál a helyzeten. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig. A legjobb szándék ellenére is végzetes lehet egy elhibázott segítségnyújtási manőver, ezért csak nagy körültekintéssel és óvatossággal közelítsd meg a problémát.

#hirtelen szívhalál
2014.07.21.

Mit csinálj, ha valaki fuldoklik melletted?

Tombol a nyár, s vele együtt a strandszezon. Ám, mint tudjuk, a strand igen veszélyes üzem, még a gyakorlott úszók sem érezhetik magukat feltétlen biztonságban. Egy görcs, vagy rosszul vett levegő miatt bármikor adódhat probléma, amikor a környező emberek segítségére van szükség. Te mernél segíteni?

#elsősegély
2014.07.19.

Az elsősegélydoboz 8 alapeleme

Segítünk praktikusan összeállítani a saját elsősegélydobozodat! Mi az, amit mindenképp magaddal kell vinned, ha útra kelsz?

#fül
2014.07.15.

Hogyan kezelhető az úszófül?

A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.

#baleset
2014.07.08.

Az autóbalesetek következményei

Egy autóbaleset felkavaró élmény. Gondolj bele abba, hogy a következményei szinte ugyanolyan felkavaróak. A balesetet követő órákban vagy napokban az emberek még mindig nem tették túl magukat a baleseten – főleg ha úgy érzik, hogy a baleset elkerülhető lett volna.

#medúza
2014.07.04.

Mit tegyél, ha megcsípett egy medúza?

A medúzák a csalánozók családjába tartoznak és a hosszú csápjaikban méreganyagot raktároznak. A legtöbb medúzacsípésre egy erős allergiás reakció a válasz, ám vannak olyan fajok, amelyek csípése akár halált is okazhat. Éppen ezért ha megcsípett egy medúza, azonnal kérj orvosi segítséget!

#nyár
2014.06.27.

Maradj egészséges utazás alatt is!

Egyszerűen és hatékonyan csökkentheted az esélyét bizonyos baleseteknek és betegségeknek, ha követed az alábbi tanácsokat. Ezeket az ésszerű és hasznos tippeket követve, szinte biztos, hogy egy felejthetetlen és biztonságos, gondtalan vakációt tölthetsz anélkül, hogy bármilyen bajod esne!

#vészhelyzet
2014.06.23.

Mit kell tenned vészhelyzetben?

Érdemes elvégezni egy alap elsősegélynyújtó tanfolyamot, ahol megtanítják az újraélesztést és azokat az alapfogásokat, aemlynek alkalmazásával segíthetsz egy bajba jutott emberen. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket, és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig.

#achilles-ín
2014.05.26.

Mit jelent az Achilles-ín gyulladás?

Az Achilles-ín egy vastag ín, mely a lábszárizomtól a sarokcsontig ér. Nevét Achilles görög istenről kapta, aki a mítosz szerint csak a sarkán volt sebezhető.

#térdsérülés
2014.05.16.

A leggyakoribb térdsérülések

Egy felmérés szerint az ortopédiai szakrendeléseket az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.

#vérzékenység
2014.04.17.

Mi az a vérzékenység, és mi okozza?

Ha gördeszkázol vagy sportolsz, valószínűleg számodra sem idegenek a horzsolások, a bevágott könyökök és állak. Azonban azoknak, akik abban a ritka betegségben szenvednek, amit hemofíliának vagy más néven vérzékenységnek hívunk, gyakran egy kisebb horzsolás vagy vágás is nagy problémákat okozhat.

#baleset
2014.04.10.

Áramütés, villámcsapás - a legfontosabb teendők

Az összefoglaló néven elektrotraumának nevezett sérüléscsoport két fő formája az áramütés és a villámcsapás. Áramhatás esetén az emberi test elektromos energia hatása alá kerül, mely könnyen halálos következményeket okozhat. A károsodás mértéke függ az áram erősségétől, az áram típusától (egyen- vagy váltóáram), az áramütés helyétől és a szervezeten belüli útjától, illetve az áramhatás időtartamától.