Betegségek, asztma

#Betegségek #asztma

43 db cikk a témában

#asztma
2014.06.06.

Tanácsok asztmás betegek részére

Az asztma, a hörgők krónikus gyulladásával járó betegség. A betegség tüneteiként jelentkező légszomj, mellkasi szorító érzés, köhögés és zihálás a roham jelentkezésekor felerősödnek. Asztmás roham allergének, vagy más ingerek hatására jelentkezhet, melyek további gyulladást okoznak a légutakban, szűkítve azokat, ezzel megakadályozva a hörgőcskékben rekedt levegő kibocsátását. Ma van az Asztma Világnapja.

#dohányzás
2014.05.28.

A dohányzás miatt súlyosabb lesz az asztmád

Ha asztmás vagy, a dohányzás különösen kockázatos, mivel rendkívül káros a tüdődre. Ha valaki cigizik, akkor gyakran köhög, zihál és fullad. Ennek oka, hogy a dohányzás irritálja a légutakat, duzzadttá, váladékossá teszi őket. Hasonló tüneteket okoz, mint az asztmás roham.

#asztma
2014.04.11.

A krónikus hörghurut a COPD tünete is lehet

Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

#asztma
2014.03.08.

Az alvás, sportolás közben fellépő asztma

Az élet számos területén okozhat problémákat az asztma, ilyen például az alvás, a sport és a szénanátha. Mikor és milyen panaszokat tapasztalhatunk asztma esetén?

#allergia
2013.08.16.

Hasznos tanácsok pollenszezon idejére

A parlagfű pollenkoncentrációja már az ország nagy részén elérte a riasztási szintet, a legtöbben már felkeresték szakorvosukat és a szükséges gyógykezelések megkezdésével, felkészülten várják az előttük álló időszakot. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével most bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

#asztma
2011.04.12.

Vajon a gyerekek kinőhetik az asztmát?

Némely gyerek esetében az asztma fokozatosan javul, majd elmúlik a serdülőkor vagy fiatal felnőttkor elérésével. Míg másoknál a tünetek eltűnnek, majd néhány év elteltével egyszer csak visszatérnek. Azonban sok asztmás gyerek soha sem növi ki a betegséget.

#facebook
2010.12.19.

Facebook-függőség - Asztmarohamot is okozhat

Egyes tanulmányok szerint a Facebook sok modern problémáért okolható, mint például: megrövidült koncentrációs idő, félszavakban történő beszéd alkalmazásának megugrása, mely bosszantó tud lenni, valamint a magánéletről alkotott képünk megváltozását okozza.

#téli sportok
2010.03.06.

A téli sportok asztmát okozhatnak

Köhögsz, zihálsz, vagy éppen kapkodod a levegőt, amikor hideg időben sportolsz? Lehet, hogy asztmád van, s ezzel korántsem vagy egyedül. A testmozgás által előidézett asztma meglepően gyakori az olyan emberek körében, akik hideg éghajlati körülmények között mozognak, legyen szó akár a ház körüli kocogásról, akár arany utáni kutatásról Vancouverben.

#stressz
2009.08.14.

A stressz asztmát okozhat a gyerekeknél

Egy új tanulmány bebizonyította azt, hogy ha a gyerekek nagyon magas stressznek vannak kitéve, az nagyon könnyen asztmává fordulhat. A kialakulás esélyét tovább növelik az olyan rizikófaktorok, mint például a dohányzó vagy alkoholista szülők.