#Zöldövezet #szelektív hulladékgyűjtés

49 db cikk a témában

#baktérium
2011.05.27.

A háztartásban előforduló kórokozók

Egy tanulmány szerint a konyhában több kórokozó lehet, mint a fürdőszobában. Olyan helyeken bújnak meg, ahol a legkevésbé számítanak rájuk.

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

#szelektív hulladék
2011.03.22.

Szelektív hulladékgyűjtés a gyakorlatban

Ki viszi el? Miben gyűjtsek? Hol lehet kapni? Kit keressünk? Mára már gyakori kérdésekké váltak. Látjuk, hogy igény van arra, hogy az elméletben szépen működő szelektív hulladékgyűjtést a napi gyakorlatba is beépítsük.

#pet palack
2011.03.08.

Hétköznapi veszélyforrás: a PET palack

Sajnos hazánkban a visszaváltható palackok és üvegek alkalmazása nem olyan népszerű, mint tőlünk nyugatabbra, és egyre jobban elterjednek a kényelmesebb, ám több veszélyt hordozó eldobható PET (polietilén) palackok.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.

#fém
2010.11.24.

A fémhulladék szelektív gyűjtése

A legjellemzőbb, fémből készült csomagolástípusok: italos alumíniumdobozok, alumínium csomagolófóliák, vas és alumínium konzervdobozok, üvegek záróelemei és kupakok.

#hulladék
2010.11.22.

Az italoskarton szelektív gyűjtése

A többrétegű italoskarton-dobozok családja a háromféle anyagtípusból készülő, úgynevezett társított csomagolóanyagok kategóriájába tartozik.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?

#naptej
2010.06.28.

A Te naptejed mennyire káros?

Nemrég töltöttem el egy hétvégét a tengerparton. Természetesen vastagon bekentem magam napkrémmel. Felmerült bennem a kérdés: vajon károsítom a környezetem azzal, hogy próbálom magamat megvédeni a környezet rám káros hatásaitól? Mit tesz a napkrém a bolygónkkal? Csak akkor olvasd el alábbi írásunkat, ha komolyabban el akarsz mélyedni a témában!

#buborék
2010.04.15.

Fújj buborékot CD-ből! - Videó

Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket, hogy keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.

#pizza
2010.04.07.

Pizza szállítás szelektív módon

A lakóközösségek tagjai általában keresztbe teszik bele a pizzás dobozt a kukába. Nehogy mellé, alá, felé bármi beleférjen. Rácsapják a kuka fedelét, s mint aki jól végezte dolgát, kilépnek az utcára.