/ ZÖLDÖVEZET / klímaváltozás

ZÖLDÖVEZET klímaváltozás kategória (53)

A környezetszennyezés nagyon sokoldalú probléma. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet fontosságára és aktualitására, mivel egyre inkább nyilvánvaló, hogy sokat fizetünk a civilizáció vívmányaiért, a technika fejlődéséért, és a felelőtlenségekért. Ma van a Környezetvédelmi Világnap: állj meg, és gondolkodj el, mit tehetsz környezeted védelme érdekében!
2015-06-05
A légkondicionálók használata rendkívül elterjedt a fejlett világ országaiban. Meleg nyári napokon tömegek menekülnek a klimatizált helyiségek hűvösébe. Hozzászoktunk az általa okozott kényelemhez, és nem kérdezzük, jó-e vagy rossz, hogy létezik.
2015-06-03
Ki a zöldebb: a nők vagy a férfiak? A nők kevesebbet autóznak, a férfiak viszont jóval ritkábban vásárolnak. Cikkünkből megtudhatod, melyikünknek nagyobb az ökológiai lábnyoma.
2015-02-25
A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.
2013-10-04
A globális felmelegedés jelenleg az egyik legfontosabb probléma, mely a természetvédő embereket foglalkoztatja. A felmérések szerint ez a folyamat már csak akkor lehetne visszafordítható, ha leállítanák az összes káros anyagot kibocsátó gyárat. A gyárak nagy mértékben szennyezik a levegőt, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.
2013-08-04
Az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eljuttatott adatok szerint a hazai felszíni vizek szinte kivétel nélkül „megfelelő” minősítést kaptak azokon a helyeken, ahol kijelölt fürdőhely található. A rendkívüli dunai árhullám levonulása után folyamatosan nyitják meg azokat a strandokat is, ahol korábban az árvíz miatt tilos volt fürdőzni.
2013-07-12
A NASA kutatói eloszlatják a világvége körüli félelmeket. A maja apokalipszis pusztán rémhír – erről próbálják meggyőzni a kutatók a riadt fiatalokat és az öngyilkos-hajlamú tinédzsereket, akik valóban attól tartanak, hogy december 21-én eljön a végítélet napja.
2012-12-18
Szakmai bloggereink a környezet védelmét, megóvását tűzték ki célul az on-line média segítségével. Hiszünk benne, hogy minden felelős vállalat tesz lépéseket, melyeket szívesen megosztana jó példaként a munkatársaival, partnereivel, ügyfeleivel, mindenkivel.
2012-12-14
A Tiszavölgy Kalandtúra résztvevői júniusban már bebarangolták a Tiszabecs és Záhony közötti területet, a második hétvégére (mely július 6-án rajtol Sárospatakról) még korlátozott számban várják a csapatok jelentkezését.
2012-06-29
Vajon mennyi vegyszert és káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap? Nemcsak a feldolgozott élelmiszerekkel, vagy a dohányzás által, hanem bizony a kozmetikumaink, napi tisztálkodáshoz használt kencéink is tömérdek ilyet tartalmaznak. Rebeka most ezen próbál meg változtatni.
2012-06-21
Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.
2012-06-15
A biológiai sokféleség átlagosan 28 százalékkal csökkent 1970 óta, az emberiségnek pedig másfélszer nagyobb bolygóra lenne szüksége a fogyasztás jelenlegi mértékéhez képest - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő Bolygó Jelentése nevet viselő tanulmánya szerint.
2012-05-16
Az éghajlatváltozás elleni küzdelem társadalmi összefogást igényel, ezért kerül immár negyedik alkalommal is megrendezésre a Magyarországi Klímacsúcs.
2012-04-30
Negyedik napját tölti internet nélkül Rebeka, aki hősiesen küzd önmaga és a megszokás ellen. A minap rádöbbent, hogy milyen nehéz lehet, ha egész nap egy szám motoszkál a fejében, ám azt nem hallgathatjuk meg.
2012-04-16
Lassan két hét telt el a legutóbbi kísérletem óta, amikor a 'Föld órája' nevében egy napig teljesen lemondtam mindenféle áramról, és árammal működő eszközről. Innen jött az ötletem: mi lenne, ha egy teljes hétig internetmentesen élnék? Kibírnám?
2012-04-12
<<  1 2 3 4  >>