Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül
#energia
2022.10.08.

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül

Manapság egyre többet hallunk a globális felmelegedésről és a fenntartható fejlődésről. Az energiát nemcsak pazarlóan, hanem okosan is fel lehet használni. Íme, néhány hasznos tipp, amivel a pénztárcánkban is több marad, és a környezetet se szennyezzük túlzottan!

Díszíts színes falevelekkel!
#ősz
2022.10.05.

Díszíts színes falevelekkel!

Ilyenkor ősszel nem tudom megállni, hogy össze ne gyűjtsek néhány lehullott falevelet. Szeretem, ahogy az avar zörög a lábam alatt, és szeretem a levelek színét. Tudom, hogy minden levél egyedi, és mindegyiknek története van. Csak azokat szedem fel, amelyek messziről odavonzzák a tekintetem.

Figyelem, ez zöldre festés!
#festék
2022.09.15.

Figyelem, ez zöldre festés!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ismeretterjesztő médiakampányt indít és ezzel támogatja azt, hogy a fogyasztó képes legyen kiigazodni a zöld, natural, fenntartható, öko, karbonsemleges és hasonló, sokszor félrevezető állítások tengerében.

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!
#suli
2022.09.13.

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!

Inkább ebédelj az iskolai menzán, ahelyett, hogy a büfében kapható egészségtelen ételeket választod. Sokkal olcsóbb, és a főtt ételeket nem kell felesleges csomagolóanyagokba tenni, mint például egy büfében kapható csokit, édességet, chipset.

Kiskutya örökbefogadása: kezdetek
#kutya
2022.08.27.

Kiskutya örökbefogadása: kezdetek

Egy kiskutya határtalan szeretetet nyújt nekünk. Céltudatosabbá tehet, és segít abban, hogy igazán felnőjünk a gondozásához szükséges kötelességtudat által. Mindezek mellett egy kiskutya birtokában sokkal erősebb lesz az immunrendszered, és a stresszes napokon egy kis játék után máris csökkenhetnek a szorongásaid, melyet okozhat egy rossz jegy, szerelmi csalódás vagy bármi más.

A rágógumi káros a környezetre
#rágógumi
2022.08.18.

A rágógumi káros a környezetre

Ha benyúlunk a pad alá a suliban, ott van. Ha leülünk egy padra a parkban, a ruhánkba ragad. Ha a járdán sétálunk, a cipőnkre tapad. De valójában belegondoltunk már abba, hogy a közkedvelt leheletfrissítő nem csak számunkra, de a környezetünk számára is igen kellemetlen és kedvezőtlen hatással van?

Milyen ételt ne adj a cicádnak?
#macska
2022.08.17.

Milyen ételt ne adj a cicádnak?

A macskák válogatósak, ha ételről van szó, de hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ők tudják, hogy mi jó nekik és mi nem. De az az igazság, hogy sok cica még a romlott húst is megeszi, egyszóval mindent, amit elé rakunk, és aztán jön a baj.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok
#hőség
2022.08.04.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok

A változó időjárás, valamint a hideg- és meleg frontok erősen megterhelhetik a szervezetet. Ilyen időben nemcsak a krónikus betegek körében jelentkeznek különböző panaszok, hanem az egészséges szervezet is megérezheti az időjárás-változást. Van azonban valami, ami még ennél jobban is igénybe veszi a szervezetet: a tartós hőség.

Bőrproblémák kutyáknál
#kutya
2022.07.23.

Bőrproblémák kutyáknál

Amikor egy kutya folyamatosan vakarja vagy nyalja magát, az pont olyan irritáló tud lenni, mint amikor valaki végighúzza a körmét egy iskolatáblán. De ne hibáztasd ezért a rossz szokásáért szegény kutyádat – valószínűleg valamilyen bőrproblémája lehet.

Csomagolni balesetveszélyes
#baleset
2022.07.13.

Csomagolni balesetveszélyes

Egy évben több mint 53 ezer ember látogatja meg orvosát, mert a csomagolás közben valamilyen balesetet szenved. Mielőtt elindulnál síelni, vagy nyaralni, vagy csak egy hétvégi kiruccanásra, ismerd meg, mi lehet a veszély forrása.

Vásárlási útmutató
#vásárlás
2022.07.12.

Vásárlási útmutató

Néha mindannyiunkban felébred a vágy, hogy megújuljunk, és ennek legszembetűnőbb példája, mikor a ruhásszekrényünket újragondoljuk. A tavalyi trendek letűnőben, az újak viszont új helyet igényelnek, ám lakásunk bővítése nem mindig oldható meg a puszta divathóbortjaink kiszolgálása érdekében… Néhány hasznos tipp segíthet, hogy okosan oldjuk meg a megújulásunkat, és a vadonatúj ruhásszekrény se az idegeinket, se a pénztárcánkat ne tépázza meg.

Ültess epret a lakásban
#eper
2022.07.10.

Ültess epret a lakásban

A fazekak és a cserepek tökéletes tárolóedényei azoknak a növényeknek, amiknek egyébként kertben lenne a helyük. De miért ne lehetne a közeledben tartani? Az eper nem csak csemegének nem utolsó, de jól is mutat a lakásban is. Ha megfelelően táplálod és rendszeresen öntözöd őket, akkor egész nyáron zamatos csemegét csipegethetsz esténként.

A pénzügyi válság téged is elért?
#vásárlás
2022.06.08.

A pénzügyi válság téged is elért?

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?

24 tanács gazdik számára
#háziállat
2022.05.16.

24 tanács gazdik számára

Gondolkodtál már azon, hogy legyen egy kutyád vagy macskád? Vagy már van is? Egy állat sok felelősséggel jár és nemcsak sok boldogságot tud okozni, de a helytelen tartása gonddal is járhat.