vásárlás
#Zöldövezet

A pénzügyi válság téged is elért?

2022.06.08.
1 perces olvasási idő

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?

A pénzedből egyre kevesebb dolgot tudsz vásárolni, mert a fizetés ugyanakkora, de az árak már sokkal magasabbak. Ha szeretnéd a megszokott életminőségedet ebben a helyzetben is megtartani, akkor muszáj cselhez folyamodnod.

Az eladók most még elhivatottabban próbálják árujukat tovább adni, ezért jóval erőszakosabbak és rafináltabbak. Olyan termékeket is rád tukmálhatnak, melyre valójában nincs is szükséged. Előfordult már, hogy cipőt venni indultál el és három pulóverrel tértél haza? Ezt régen megtehetted, de ma?

  1. tipp: Járj este és késő délután vásárolni. Az eladók sokkal aktívabbak, ha világosban lépsz be az üzletben, viszont estére ők is elfáradnak, ezért már nincs kedvük rád erőszakolni a kifutó darabokat.
  2. tipp: Jól tanulmányozd át az akciós újságokat. Otthon döntsd el, hogy mit szeretnél magadnak megvenni, karikázd be és azzal indulj el vásárolni. Csak abban az esetben vegyél meg más terméket, ha sokkal jobb az ár-érték aránya, mint az akciós terméknek.
  3. Legyél nyugodt alku-gyilkos. Ha mégis összeakadnál egy erőszakos eladóval, akkor próbálj higgadtan viselkedni és minden valódi indokoddal megcáfolni, miért nincs szükséged a harmadik csíkos nadrágra. Vagy csak légy határozott és mondj nemet. Ha nem azért indultál, akkor ne erőltessenek rád semmit.

Az apró trükkök meggátolhatják, hogy teljesen feléld a tartalékaidat, mert ha rosszabbra fordul a helyzet, akkor sajnos nem lesz kihez fordulnod. Inkább intsd takarékosságra magad.

(KamaszPanasz)