suli
#Zöldövezet

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!

2022.09.13.
1 perces olvasási idő

Inkább ebédelj az iskolai menzán, ahelyett, hogy a büfében kapható egészségtelen ételeket választod. Sokkal olcsóbb, és a főtt ételeket nem kell felesleges csomagolóanyagokba tenni, mint például egy büfében kapható csokit, édességet, chipset.

Ételtípusok

Vigyél magaddal tízórait, ahelyett, hogy a büfében vásárolnál ételt. Újrahasznosítható uzsonnás tasakba, esetleg papírzacskóba is csomagolhatod az ételt. Emellett sokkal takarékosabb megoldás, ha magad készíted el az ételeidet.

Rágógumi

Mindig bizonyosodj meg arról, hogy a rágógumit a kukába dobtad, nem a földre. A rágógumi nem bomlik le, bár kutatók már dolgoznak a biológiai úton lebomló rágógumi kérdésén is. Egy átlagos ember évente 190 darab rágógumit rág el, így gondolj csak bele, hogy milyen mennyiségről is beszélünk valójában!

Újrahasznosítás

Kezdeményezd az újrahasznosítást, ha nem is az egész iskoládban, legalább az osztálytermedben. A felesleges anyagok 90 százaléka újrahasznosítható, és ezzel még pénzt is kereshettek!

Étel- és ital automaták

Próbálj meg nem vásárolni étel- és ital automatákból – az általános iskolák 89,4, míg a gimnáziumok 98,2 százalékának vannak étel vagy ital automatái. Az ezekben kapható termékek legnagyobb része műanyag csomagolásban vagy pohárban van, amiről mind tudjuk, hogy nem tesznek jót a környezetnek. Ha mégis itt fogyasztasz, akkor hasznosítsd újra az anyagokat, hiszen egy ilyen aprósággal is sokat tehetsz a környezetünkért.

(KamaszPanasz - Gy.A., The green book)