Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!
#nyár
2021.08.06.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!

Ismerd és oszd meg az információkat a nyaralásodról - és most nem arra gondolunk, hogy azonnal posztolj egy képet magadról a Facebookra – ez valami sokkal fontosabb és hasznosabb. Mielőtt elindulnál, fontos, hogy leírd azokat a fontos címeket, telefonszámokat, amikre vész esetén szükséged lehet.

#strand
2021.07.21.

Biztonsági ötletek strandoláshoz

Minden nyáron ezrekre vigyáznak a strandokon, tengerpartokon a vízimentők. Hogy a víz mellett is biztonságban legyél, érdemes tájékozódnod a rád leselkedő veszélyekről. Az alábbi egyszerű tippek követésével elkerülheted őket.

#klímaváltozás
2021.07.01.

A túlfogyasztás napja

Te tudod, mikor van a túlfogyasztás világnapja? Minden évben más időpontban - attól függően, hogy az emberiség fogyasztása mikor lépi túl azt a szintet, amit a Föld egy év alatt képes újratermelni, illetve a fogyasztásunkkal járó kibocsátást elnyelni.

Környezetbarát testedzés
#környezetbarát
2021.06.14.

Környezetbarát testedzés

Az életben, mint tudjuk, nem boldogít a pénz, sokkal fontosabb értékeink is vannak. Az egyik az egészséges életmód, a másik a Földünk megóvása az utókor számára. Miért ne tehetnéd egyszerre a kettőt?

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#környezetvédelem
2021.04.23.

Te miért műanyagot használsz?

A tízórait csomagolod, kiflit veszel a boltban, táskába dobod az edzőcipőt…. Te miért műanyag tasakot használsz? A válasz egyszerű, mert a műanyag mindig kéznél van, praktikus, tiszta, olcsó megoldás, ha csomagolásról, tárolásról van szó. Igen: ezt vallják a gyártók is.

#légi felvétel
2021.04.06.

A National Geographic Magyarországról forgatott

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!

#szívószál
2021.03.02.

A műanyag szívószálak szennyezik a bolygót - és károsak az egészségünkre is

A műanyag szívószálak jól ismertek a súlyos környezeti hatásaik miatt, és gyakran kerülnek óceánokba vagy egyéb állóvizekbe. Ez a probléma több várost is érint (pl. Malibut, Seattle-t, Vancouvert), sőt még az Egyesült Királyságot is, ahol betiltották az egyszeri felhasználású műanyag szívószálakat.

#mezőgazdadág
2021.02.23.

Mezőgazdaság és ökológiai lábnyom

Az étel alapvető emberi szükséglet, és az egészséges táplálkozás az egészségünk és jólétünk kulcsfontosságú eleme. Az élelmiszer és a különböző ízek iránti igényünk kielégítésére az idő előrehaladtával komplex és egyre globalizáltabb termelési és szállítási rendszer alakult ki. De mit jelent ez az ökológiai lábnyomunkra nézve?

#Valentin-nap
2021.02.14.

Kerüld a szokásos Valentin napot, mégis tedd boldoggá párodat!

Nem csak "Szeretlek!" feliratú plüssökkel fejezheted ki az érzelmeidet, ráadásul nem is hiszem, hogy az egészet a Valentin-naphoz kellene kötni. Miért nem mondhatnád el neki minden egyes alkalommal? Tippjeink segítségével megtudhatod, hogyan lépj túl a Valentin-napi giccshalmazon, bonbonokon és virágokon, és közben mégis kifejezd érzelmeidet – csak olvass tovább!

#Föld
2021.02.13.

Ilyen lesz a Föld 2050-re

Félelmetes előrejelzésekkel szembesülhetünk manapság, ami a Föld állapotát és az élővilágot, így az emberi életteret is érinti. Sajnos a környezetvédelem hiába központi téma hosszú évek óta, a környezettudatosság még nem érte el azt a szintet, amivel esélyünk lehet rá, hogy ne romoljon tovább a helyzet.

#ökolábnyom
2021.01.22.

Magyarország ökolábnyoma

Az ökológiai lábnyom nem újkeletű fogalom, azt jelenti, hogy egy társadalomnak mekkora mennyiségű földre, vízre és energiára van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez. A statisztikák alapján Magyarország egy lakosának ökológiai lábnyoma kb. 3,7 hektár.

#ajándék
2020.12.15.

7 tuti ajándék tipp karácsonyra, ha már unod a tesód

A testvéri szeretet nem ismer határokat, de a türelem már igen. Ha serdülőként van egy kisebb tesód, biztosan megtapasztaltad már, hogy lehetetlen lerázni őket. Ez egyfelől megtiszteltetés, hiszen a szeretet és ragaszkodás jele, másrészt a nagy tesót tekintik mintának, amit másolnak. Egy kisöccs vagy hugi mellett nehéz megőrizni a határokat és a magánszférát, de, ha van mivel lekötnie magát, máris nyertél...legalább egy fél órát. (x)

#tűzveszély
2020.06.25.

Itt a hőség: veszélyben az erdők

Sokan nem is sejtik, hogy kánikula idején az éghető vékony biomassza akár egy óra alatt képes kiszáradni. Az extrém meleg miatt az erdők is fokozott veszélyben vannak. Ez pedig fokozott óvatosságot követel azoktól is, akik a szabadban szeretnének tüzet gyújtani.

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!