környezetbarát
#Zöldövezet

Környezetbarát testedzés

2021.06.14.
1 perces olvasási idő

Az életben, mint tudjuk, nem boldogít a pénz, sokkal fontosabb értékeink is vannak. Az egyik az egészséges életmód, a másik a Földünk megóvása az utókor számára. Miért ne tehetnéd egyszerre a kettőt?

Palackra fel

Évente csaknem 40 milliárd műanyag vizes palack hulladék keletkezik az országban. Igen, a sportolás közben kezedben lévő műanyag palack is hozzájárul a töménytelen szemét mennyiséghez. A környezetvédelem során nem csak az a fontos, hogy külön gyűjtsd a hulladék-nemeket, hanem hogy törekedj az újrahasznosítás támogatására. Vásárolj olyan ásványvizet, melynek palackjai újrahasznosítottak. Lehet, hogy néhány forinttal drágább, de megéri. Válassz nagy kiszerelésű üdítőket. Látszólag nem praktikus, hogy fél literes üdítőkkel szaladgálsz, de ha beruházol egy fél literes termoszra, máris nagyobb a megtakarítás. És ne feledd, a közhiedelemmel ellentétben a termosz hő-tartásra szolgál… tehát a hideget is megtartja.

Kerékpározás a természetben

Jógázz a természettel

Az elme, a test és a szellem egységének kialakítása során a Földdel is harmonizálnod kell. A tökéletes állapot eléréséhez a megfelelő környezetet is meg kell teremtened, ahol az energiádat nem blokkolják művi, természetellenes anyagok. A parafából, gyékényből és bambuszból készült termékek segítenek céljaid eléréshez. Felejtsd el a polifónt!

Téli sportok eco-módra

Mindenki szeret divatosan öltözködni, még síelés közben is. Erről most sem kell lemondanod, sőt, mindezt környezetbarát módon is megteheted. A gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szerves gyapjúból készült, kókuszdióhéjjal, vagy szójabab rosttal bélelt kabátok gyártására. Így a termék 47%-a újrahasznosítható. Remélhetően a közeli jövőben már minden téli termék hasonló technológiával fog készülni és nem kell mindennek végigbújnod a tájékoztatóját.

Újraszületés

Ne hagyd a szekrényben porosodni megunt ruháidat. Ha megvetted a legújabb aerobic nadrágodat, ami sokkal jobban kihangsúlyozza formás izmaidat, akkor add tovább a régit. Minek tartogatni, ha többé nem veszed fel? Add valamelyik szeretet szolgálatnak, vagy csere-bere ruhaboltnak, vagy csak kérdezd meg valamelyik rokont, hogy nem kell-e neki. És ne szégyelld elfogadni, amit más kinőtt, vagy kifogyott, rád attól még tökéletes lehet.

Elemcsata

Gondolj csak bele, mennyi elektronikai cikkedhez van szükséged elemre. És itt nem csak a ceruza elemre gondolunk, hanem az akkumulátorokra is. Futás közben kellemes az ipod-ot, vagy mp3-lejátszót hallgatni, de ha tönkremennek, mit teszel velük? Egyszerű a kukába dobni igaz? Pedig minden elektronikai boltban kötelesek visszavenni ezeket, sőt, az elromlott, javíthatatlan készülékeket is. Ha már úgyis elindulsz egy újat venni, akkor miért ne vinnéd magaddal a régit?

(Forrás: Fókuszbananő)