Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

A pénzügyi válság téged is elért?
#vásárlás
2022.06.08.

A pénzügyi válság téged is elért?

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?

24 tanács gazdik számára
#háziállat
2022.05.16.

24 tanács gazdik számára

Gondolkodtál már azon, hogy legyen egy kutyád vagy macskád? Vagy már van is? Egy állat sok felelősséggel jár és nemcsak sok boldogságot tud okozni, de a helytelen tartása gonddal is járhat.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?
#vásárlás
2022.04.28.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?

Te mennyire vagy tudatos vásárló? Nem könnyű a kérdésre válaszolni, mert a tudatos vásárlás nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Míg fogyasztóvédelmi szempontból kimerül abban, hogy nem hagyod, hogy becsapjanak, megkárosítsanak, addig környezetvédelmi szemszögből ennél sokkal többet takar a fogalom.

Diákok figyelem: így lehet a használt mobiltelefonból nyeremény
#újrahasznosítás
2022.04.26.

Diákok figyelem: így lehet a használt mobiltelefonból nyeremény

A Fenntarthatósági Témahét keretében használt elem, akkumulátor és mobiltelefongyűjtő verseny indul általános iskolai diákok és iskolák részére. Az évről-évre egyre népszerűbb megmérettetésen tavaly országszerte 183 iskola vett részt, a diákok több mint 9 ezer mobiltelefont és e-kütyüt, valamint közel 23 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek újrahasznosítási célból. Az idei verseny 2022. április 25. és május 25. között zajlik.

Te mennyire engeded közel magadhoz a kutyádat?
#kisállat
2022.04.17.

Te mennyire engeded közel magadhoz a kutyádat?

Vannak gazdik, akik szinte rajongásig szeretik a kedvencüket...és ezt oly módon teszik, hogy rendszeresen puszilgatják, ölelgetik a kutyusaikat, sőt megosztják még az ágyukat is velük. De vajon nem veszélyes ez?

Mit jelent a biokapacitás?
#biokapacitás
2022.03.11.

Mit jelent a biokapacitás?

Nem tudom, hogy gondolkodtál-e már azon, miközben éled a mindennapi megszokott életedet, hogy mindaz, amit csinálsz, ahogy élsz: az étrended, a víz-, és energiafogyasztásod, a keletkező hulladék vagy ahogy közlekedsz, nyaralsz, dolgozol, pihensz, mekkora nyomot hagy a Földön?

#macska
2022.03.02.

A macskatartás 7 problémája

Ha nem szeretnél házi kedvencet tartani, akkor most valószínűleg nem olvasnád e sorokat. De valami mégis visszatart attól, hogy belevágj? Talán félsz attól, hogy allergiás lehetsz a macskára, vagy másvalaki a családban? Milyen nehézségek adódhatnak, ha cicát szeretnél?

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?
#klímaváltozás
2022.02.03.

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?

A hurrikánok, földrengések egyre gyakoribb színre lépésével a társadalom figyelme is mindinkább a klímaváltozás felé fordul. A természeti környezetünkre gyakorolt negatív hatásairól már sok szó esett, azonban arról, hogy milyen mértékben veszélyezteti az egészségünket, kevesebbet hallani.

Allergia a wifire?
#wi-fi
2021.12.07.

Allergia a wifire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa
#újrahasznosítás
2021.12.06.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa

A magyar háztartásokban keletkező újrahasznosítható hulladék több mint fele műanyag. Egy korábbi felmérés* szerint az emberek többsége tisztában van az újrahasznosítás fontosságával, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem mindegyik csomagolóanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#dohányzás
2021.10.26.

Mi lesz a csikkel?

„A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét.” – ebből a környezetből sajnos kifelejtjük tágabb környezetünk, a bioszféra egészségét. A cigiből füst lesz – már rég tudjuk, hogy ez veszélyt jelent a dohányzókra és a körülöttük állókra – de ott marad a csikk is. A csikk? Hiszen olyan pici… Tényleg számít? Igen, számít.

#DNS
2021.09.29.

A Te DNS-ed mennyire változik?

Még a szennyezett levegő rövid ideig tartó belélegzése is olyan folyamatokat indít el a szervezetben, mely során egyes génjeink átprogramozzák magukat, annak érdekében, hogy elkerüljék a rák vagy más betegségek kialakulásának kockázatát.