karácsonyfa
#Zöldövezet

Ez aztán extrém! Karácsonyfa, ahogyan még nem láttad

2021.12.24.
2 perces olvasási idő

Ötletadásként, vagy csupán érdekességképpen összegyűjtöttük a legfurcsább karácsonyfákat, amelyek között akad néhány igazán szélsőséges és meghökkentő változat is.

Ha igazán környezettudatosak szeretnénk lenni karácsonykor is, követhetjük a litvánokat, akik műanyag palackokból készítettek fát. A németek sem mentek a szomszédba ötletért: hulladékból kreáltak fát. Hogy milyen lett a szemét-fa? Máris kiderül!

Színarany karácsonyfa

karácsonyfa

A 2 millió dollár értékű színarany karácsonyfa egy japán ékszerész, Ginza Tanaka alkotása. A 2,4 méter magas fa súlya 12 kg, és természetesen a ráaggatott díszek is teljes mértékben aranyból készültek. Aki mindig is fényűző karácsonyfára vágyott, annak a színarany fával végre megoldódhat a problémája.

Mobilfa

mobilfa

Ez a fa valójában nem mobil, "csupán" mobiltelefonokból épült. A vietnami Westcom Electronics büszkén állította ki a 150 láb magas, 2500 mobiltelefonból felépített kreálmányát, ami szerencsére legalább nem csörög, nem zenél, nem internetezik, mivel a felhasznált készülékek üzemképtelenek.

Láncfűrész-fa

láncfűrész-fa

Bár valódi célja a környezetvédelem propagálása volt, sok szemlélőt vélhetőleg inkább egy horrorfilm díszletére emlékeztette az a karácsonyfa, amit fakitermeléshez használt szerszámokból építettek. Noi Llavan, fülöp-szigeteki környezetvédő, aki valószínűleg nem látta a texasi láncfűrészes gyilkosról szóló filmet, a karácsonyfát elkobzott láncfűrészekből alkotta. Installációját Puerto Princesa fő utcáján állították ki, az illegális fakitermelés és bányászat ellen küzdő kampány részeként.

Lego-fa

lego-fa

A 33 láb magas karácsonyfa megközelítőleg 600 ezer Lego építőelem felhasználásával készült. A fát Londonban állították ki a St. Pancras International vasútállomáson, és egy bizonyos Duncan Titmarsh nevű úriember építette, aki az Egyesült Királyság egyetlen hivatalosan elismert, professzionális lego-építője. Ki gondolta volna, hogy ilyen titulus is létezik?

Frappáns megoldásként a lego-karácsonyfa 2 in 1 módszerként is felfogható, mert ilyen fenyő állításakor már nem is kell ajándékot helyeznünk a fa alá, igaz ebben az esetben gyermekünknek sajnos vízkeresztig várnia kell az ajándék birtokbavételével.

Karácsonyfa műanyag palackokból

karácsonyfa

A litvániai Kaunasban, 40 ezer műanyag üdítős palackokból 130 méter magas karácsonyfát
mintáztak, melyet belülről 40 ezer izzóval világítottak meg. A pille-palackok újrahasznosításának újabb lehetőségét prezentáló karácsonyfa igazán lebilincselő látványt nyújtott az esti díszkivilágításban.

Biciklifa

biciklifa

A kínaiak számára nincs lehetetlen, ők aztán bármilyen anyagból képesek bármit előállítani. Egy bevásárlóközpontban 39 láb magas karácsonyfát állítottak össze 230 kerékpár felhasználásával, ami nem csekély erőfeszítésük ellenére valójában mindvégig csak egy nagy rakás biciklinek tűnt, mintsem karácsonyfának.

Jack Daniels-fa

jack daniels fa

140 whiskey-s tölgyfahordót használtak egy fa megalkotásához Tennessee államban. A hordókat 260 láb magas faformába rendezték, és izzókkal díszítették. A látvány lenyűgözőre sikeredett, azonban sokakat csalódás ért, amikor kiderült, hogy a hordók bizony üresek.

Kreatív időmilliomosoknak: kötött karácsonyfa

kötött fa

A Poole városban kiállított, puha, meleg tapintású karácsonyfa a helyi hímzőegylet egyik lelkes nőtagjának munkája, aki 9 hónap alatt, 1200 gyapjúfonalból kötött négyzetet varrt egy piramis formájú fém keretre. A négyzetekből később takarókat készítettek Románia és Sri-Lanka rászorulóinak.

Könyv fa

könyv fa

A Nevadai Egyetem újabb példáját mutatta be a régi könyvek újrahasznosításának, ugyanis innovatív hallgatói a National Union Catalog 1950-es évek előtt kiadott példányaiból 9,5 láb magas karácsonyfát építettek.

Karácsonyfa szemétből

szemét fa

És végezetül jöjjön a világ legrondább karácsonyfája. A 12 méteres kompozíciót Berlinben állították fel, a helybéliek nagy rémületére. A „Traffic Tree’” gúnynéven emlegetett karácsonyfa fémhulladékokból készült ágait használhatatlan háztartási gépek és működésképtelen gyermekjátékok díszítik, a fényfüzér szerepét pedig régi közlekedési lámpák töltik be. Bár a karácsonyfa látványa már így is elég borzalmas, ráadásként a csillagszórókat 30 percenként tüzet okádó lángszórók helyettesítik.

DRportal