kisállat
#Zöldövezet

Te mennyire engeded közel magadhoz a kutyádat?

2022.04.17.
1 perces olvasási idő

Vannak gazdik, akik szinte rajongásig szeretik a kedvencüket...és ezt oly módon teszik, hogy rendszeresen puszilgatják, ölelgetik a kutyusaikat, sőt megosztják még az ágyukat is velük. De vajon nem veszélyes ez?

kutya puszi

A kutyák szájában található baktériumok szinte mindegyike fajtaspecifikus, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy betegségüket átadhatják egy másik kutyának, de nekünk nem. Természetesen előfordulnak hasonló baktériumok, mint például a staphylococcus, de ezeknek sem az a törzse található kedvenceink szájában, amelyektől mi is megbetegedhetünk.

Ne feledd el azonban, hogy kutyád különféle élősködőket hordozhat, így például kampós vagy orsóférgeket, melyek már az emberre is átterjedhetnek. Ezért fontos, hogy a féregtelenítés megfelelően legyen elvégezve.

Honnan tudhatod, hogy a kutyád abszolút mentes mindenféle férgektől? Honnan tudhatod, hogy normális-e az, hogy mindig megcsókol a kedvenced? Menj és beszélj az állatorvossal erről a témáról! Saját tapasztalataitokra és saját véleményeitekre pedig mi is kíváncsiak vagyunk! Írjátok meg itt, kommentben!

(KamaszPanasz - Cs. B., webmd.com)