wi-fi
#Zöldövezet

Allergia a wifire?

2021.12.07.
1 perces olvasási idő

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

A tünetek között szerepelhet fejfájás, szédülékenység, émelygés, hányinger, kiütések, székletproblémák, alvászavar, állandó fáradtság, súlyosabb esetekben szív-és keringési problémák. Így van ezzel Steve Miller is, aki számára végigsétálni a főutcán maga a pokol: szédül, hányingere van, zavart lesz, fáj a feje. A bárokkal ugyanez a helyzet, és nem tud vonaton, repülőn utazni, hotelben megszállni, anélkül, hogy őrült fejfájás ne gyötörné. Nem valami különös fóbiától szenved: allergiás a wifi-re. nincs egyedül ezzel, a lakosság két százaléka szenved túlzott elektromágneses érzékenységtől, s szerencsétlenségükre a vezeték nélküli internethasználat elterjedése óta igen nehéz a kiváltó okokat elkerülni.

Csak wifi detektorral tud közlekedni

Szinte lehetetlen olyan helyet találni, ahol nincs már manapság wifi. Ha meg szeretnék inni egy sört, több kilométert kell utaznom az egyetlen olyan kocsmához, melyben nincs vezeték nélküli internetkapcsolat.” Így a boltba menni is nehéz, mivel az utca jelentős része wifi sugárzott, és a szomszédos házakból érkező kóbor hullámok is megbetegítik. A lakásában biztonságban van, mivel az egy kis faluban van, és 45 cm vastag gránit fala van.

Mivel extra érzékeny az elektroszmogra , a betegséggel az angol DJ több ezer dolláros jövedelem kieséstől is szenved. „Rengeteg európai túrát kellett lemondanom, mivel alig találok wifi nélküli szállást. A legtöbb hotelben van wifi, akárcsak a repülőtereken, illetve a vonatokon is. Jelenleg wifi detektorral közlekedem, hogy elejét vegyem a problémáknak.”

A betegsége okára két éve jött rá, mikor a barátja lakásán, mely akkor lett wifi-vel felszerelve, mindketten szédültek, fájt a fejük, nem tudtak koncentrálni. Mikor próbaképpen lekapcsolták a rendszert, a tünetek megszűntek. Steve szerint a munkahelyeken tapasztalt fejfájások jelelntős részéért is az elektroszmog lehet a felelős.

DNS-mutációt is okozhat

Az elektromágneses hullámok mindenhol körbevesznek bennünket. Noha nem látjuk, nem érzékeljük, észrevétlenül befolyásolják a szervezetünket. Az elektroszmog az elektromos hálózatok és berendezések fejlődésének és használatának hatására alakul ki. Mivel minden elektromos vezetőnek van elektromos vesztesége, a szigetelés ellenére azokból elektronok lépnek ki, elektromos erőteret létrehozva.

Az emberi szervezet jól vezető közeg, melyben az elektronok hatnak a sejtekre, s akár DNS-mutációt is okozhatnak. A wifi ugyanazt a típusú elektromágneses hullámot használja, mint amit a mobiltelefonok, a tévé- és a rádióadások. A wifi hullámok frekvenciája magasabb, mint a mobiltelefonoké és intenzívebbek is az általuk hordozott nagymennyiségű információnak köszönhetően.

(Forrás: KamaszPanasz)