Testi problémák, nőgyógyász

#Testi problémák #nőgyógyász

53 db cikk a témában

#teherbe esés
2010.07.30.

Képtelen vagyok teherbe esni!

"Hat éve próbálkozunk a párommal a családalapítással, de egyszerűen nem sikerül teherbe esnem. Ennek mi lehet az oka? A nőgyógyászom sem mond semmit." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#menstruáció
2010.06.16.

Mikor keressem fel a nőgyógyászt?

Az Amerikai Szülészorvosok és Nőgyógyászok Főiskolája azt ajánlja, hogy egy lány először 13 és 15 éves kor között látogasson el nőgyógyászhoz.

#vetkőzés
2010.05.04.

Félek, hogy le kell majd vennem a bugyit is - Jön az iskolaorvos

"Középiskolai orvosi vizsgálaton a lányoknak miért kell teljesen levetkőzni? Nekünk még most lesz az első ilyen vizsgálat, de több helyről hallottam már, hogy minimum bugyira kell vetkőzni, de van ahol a bugyit is le kell venni. Ez mindenhol így van?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#fogamzásgátló
2010.04.16.

Fogamzásgátlók és más gyógyszerek kölcsönhatása

Léteznek olyan gyógyszerek, melyek szedése összeférhetetlen a fogamzásgátló tabletták használatával. Vannak, amelyek gyengítik a tabletta hatását, ezért kiegészítő fogamzásgátló módszert is be kell vetni a gyógyszeres kezelés idejére. Hormonális fogamzásgátlók használatakor tehát nem árt odafigyelni az esetleges kereszthatásokra, adott esetben pedig érdemes kikérni az orvos véleményét is.

#nőgyógyász
2010.03.21.

Fiatalon a nőgyógyásznál

A nőgyógyászati problémák sajnos nem korhoz kötöttek. Lehetsz akár 9-14 éves is, nem kell, hogy már menstruálj, sőt, lehetsz akár szűz is ahhoz, hogy adott esetben el kelljen látogatnod az orvoshoz.