#Testi problémák #nőgyógyász

65 db cikk a témában

#vagina
2011.04.05.

15 lépéses útmutató a vaginádhoz

Sok lány nincs azzal tisztában, hogy mi számít normálisnak és mi nem. Ez rengeteg aggódást és idegeskedést szül. Nem tudják, mi is zajlik bennük pontosan. És hajlamosak mindig a legrosszabbat feltételezni.

#terhes
2011.03.29.

Meglepő tények a terhességről 1.

A terhesség egy olyan témakör, melyről szakkönyvek ezrei állnak rendelkezésünkre. A könyvesboltokban és a könyvtárakban nemcsak saját polccal rendelkeznek, hanem sok helyen a gyorsan elérhető könyvek között is helyet kapnak.

#menstruáció
2011.03.23.

Minden, amit a menstruációról tudnod kell 1.

Mi történik menstruációkor a női szervezetben? Talán már akartál beszélni róla anyukáddal vagy apukáddal, de minden alkalommal, amikor kimondtad, hogy "menstruáció," akkor dadogni, hebegni kezdtél.

#esemény utáni tabletta
2011.03.05.

Mennyire hatékony az esemény utáni tabletta?

A sürgősségi fogamzásgátlót - esemény utáni tablettát - a szexuális együttlétet követő 72 órán belül kell alkalmazni. A tabletták hatékonysága 84 százalékos.

#szex
2011.02.23.

Tizennyolc évesen félek a szextől

„A szextől való félelmem nem természetes, vagy csak a neveltetésemből ered?” - kérdezi egy lány, aki már nyolc hónapja van együtt a barátjával.

#abortusz
2011.01.16.

Abortusz - Egy kényes kérdés

Az abortusz a nem kívánt terhesség megszakítását jelenti. Az abortusz mikéntjét illetően több módszer is létezik attól függően, hogy mennyire előrehaladott a terhesség.

#terhesség
2010.11.16.

Abortusz - Nem érzek majd semmit?

"Valószínűleg terhes vagyok, és nagyon félek, hogy ha abortuszra kerül majd a sor, akkor fájdalmas lesz a beavatkozás. Érzéstelenítés, altatás van ilyenkor? Lelkileg is kivagyok teljesen, nem akarom, hogy testileg is fájjon."

#tini
2010.08.01.

A születésszabályozó tabletta és a mellrák

Kedves Szakértő! Van egy mellrákos a családunkban (az anyukám). Az igaz, hogy emiatt esetleg számomra nem biztonságos fogamzásgátló tablettákat szedni? A barátaim közül sokan mondták, hogy többször elszakadt a kondom, így ettől picit félek. Valamilyen biztonságos védekezési módszert keresek! Kérem, segítsen!

#teherbe esés
2010.07.30.

Képtelen vagyok teherbe esni!

"Hat éve próbálkozunk a párommal a családalapítással, de egyszerűen nem sikerül teherbe esnem. Ennek mi lehet az oka? A nőgyógyászom sem mond semmit." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#tini
2010.06.16.

Mikor keressem fel a nőgyógyászt?

Az Amerikai Szülészorvosok és Nőgyógyászok Főiskolája azt ajánlja, hogy egy lány először 13 és 15 éves kor között látogasson el nőgyógyászhoz.