#Testi problémák #nőgyógyász

65 db cikk a témában

#nőgyógyász
2015.01.05.

Mi történik a nőgyógyásznál?

Még sohasem jártál nőgyógyásznál, és nem tudod, hogy mi fog történni veled a vizsgálaton? Cikkünkből megtudhatod, mire számíts.

#pap-teszt
2014.12.11.

Pap-teszt: vizsgálat a méhnyakrák kiszűrésére

A nőgyógyászati szűrővizsgálaton a hüvely és a méhnyak sejtjeiből vett mintát a Pap-teszt segítségével azonosítják. A vizsgálattal korai stádiumban kimutathatók a rákos elváltozások.

#fertőzés
2014.11.22.

Intim fertőzés? Tégy ellene!

Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere világította meg.

#menstruáció
2014.09.28.

Válaszolunk a leggyakoribb női gondokra

Van, ami érdekelne, de eddig nem merted megkérdezni? Összegyűjtöttük a leggyakrabban fölmerülő problémákat, és meg is válaszoltuk őket.

#pubertás
2014.09.28.

Ha túl korán jön a serdülőkor: útmutató lányoknak

A pubertáskor nem könnyű – különösen akkor nem, ha nálad sokkal korábban kezdődik, mint más barátnőidnél, osztálytársaidnál. Ilyenkor a tested nagyon rövid idő alatt sok változáson megy át.

#pms
2014.07.26.

Kérdések és válaszok a menstruációról

A menstruációval kapcsolatban számos olyan kérdés merülhet fel benned, amelyekre választ szeretnél kapni. Összegyűjtöttük a mestruációt érintő legfontosabb kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.

#fogamzásgátlás
2014.07.10.

Voltál már idén nőgyógyásznál? Tedd meg most!

A szűrések, így például a nőgyógyászati szűrés akár életet is menthet, de legalábbis megkönnyítheti a kezelést, illetve szerencsés esetben meggyőződhetünk arról, hogy minden rendben van. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyász főorvosa összegezte a legfontosabb vizsgálatokat.

#terhességi teszt
2014.05.17.

Mi okozhatja az erős vérzést?

A normális menstruációval járó vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ám ha a menzesz kórosan hosszabb vagy erősebb a szokásosnál, akár súlyos vérszegénységhez vezethet. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész nőgyógyásza a probléma okairól, kezelési lehetőségeiről beszélt.

#chlamydia szűrés
2014.05.16.

Miért fontos a chlamydia szűrés 25 év alatt?

Egy nemrégiben Minneapiolisban tartott konferencián kiderült, hogy a becslések szerint a szexuálisan aktív nők csupán 38%-a teszteltette magát chlymydia-ra, noha a szakemberek szerint minden 25 év alatti nőnek ajánlott a rendszeres szűrés.

#cukorbeteg
2013.10.08.

Cukorbeteg szedhet-e fogamzásgátló tablettát?

Ez egy nagyon jó kérdés, és a válasz a legtöbb esetben az, hogy igen. Egy orvos, mielőtt felír egy fogamzásgátló tablettát tini számára, mérlegeli a tabletta előnyeit és kockázatait is.

#pms
2012.12.18.

Hölgynaptár: új nőgyógyászati naptáralkalmazás már Androidos telefonokra is

Mindannyian kerültünk már kínos szituációba, mikor a nőgyógyász első kérdése az volt a vizsgálaton, hogy mikor volt az utolsó menstruációnk. Erre gyors fejszámolásba kezdtünk és próbáltuk kisakkozni, hogy az a keddi nap vajon melyik héten is lehetett. Ilyen esetekben segíthet a Hölgynaptár alkalmazás, amely az iPhone mellett immár Androidos telefonokra is letölthető.