Testi problémák, hüvely

#Testi problémák #hüvely

36 db cikk a témában

#folyás
2021.04.09.

Mindent a hüvelyi folyásról

A nők egyik leggyakoribb nemi szervekkel kapcsolatos panasza, amely sajnos már gyermekkortól kezdve előfordulhat. Ismerd meg jobban a hátterét, és azt is, hogyan védheted ki!

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?
#anovulációs ciklus
2020.08.18.

Anovulációs ciklus - mit tehetünk, ha késik az ovuláció?

Amíg a menstruációs ciklus zavarok nélkül zajlik, a legtöbb nő nem is sejti, hogy bármi gond lehet a háttérben. Pedig a havi vérzés és az ovuláció nem feltétlenül következnek egymásból. Anovulációnak nevezzük a peteérés és a tüszőrepedés ideiglenes, vagy végleges megszűnését. Ennek hátterében környezeti és belső, hormonális hatások is állhatnak, amik következtében a peteérés elmarad, így a szervezetben nem termelődik progeszteron és a hormonális rendszer egyensúlya felborul.

#fogamzásgátlás
2020.05.19.

Fogamzásgátlás spirállal- ezeket érdemes tudnia róla

A fogamzásgátlás a legtöbb esetben legalább annyira központi kérdés, mint a családtervezés. Nem csoda, hogy mindenki a lehető legjobb megoldást keresi, ráadásul olyat, ami kevésbé terheli a szervezetet. Az egyik ilyen lehetőség a spirál, melyről dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.

#medence
2016.03.01.

A medencefájdalom kiváltó okai

A medencefájdalom hátterében különböző okok állhatnak. Sok esetben azonban nincs semmilyen eltérés vagy betegség, ami kiválthatná a tüneteket. Ennek oka, hogy különböző pszichológiai tényezők is hozzájárulhatnak a fájdalomhoz: például az érzelmi kimerültség, vagy épp az ok nélkül jelentkező fájdalommal való küzdelem.

#nemi betegségek
2015.08.10.

Tények és tévhitek a fertőző nemi betegségekről

A nemi úton terjedő betegségekről olyan sok téves információ kering a fiatalok körében, hogy nem is csoda a megbetegedések egyre növekvő száma. A fertőzésekkel – a herpesszel, a chlamydiával, a HIV-vel - szemben való védekezés legbiztosabb módja egyértelműen az önmegtartóztatás. Ha azonban mégis a szex mellett voksolsz, feltétlenül tudnod kell mi igaz, s mi nem a fertőző nemi betegségek háza táján.

#nőgyógyászati betegség
2015.07.02.

Nyáron több a nőgyógyászati betegség

A kellemes levegő, a napsütés, a pihenés, a nyaralás, a strandolás, a lazítás, az új élmények, mind kisimítják a lelkünket, s nyitottabbak vagyunk az ismerkedésre, netán a csöppnyi figyelmetlenségre. Az elővigyázatlanságból sajnos nyáron több női betegség alakulhat ki, mint máskor.

#nő
2015.05.09.

Az egészséges hüvelyflóra

Általában amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

#hüvelygomba
2015.04.12.

10 tipp, hogy elkerüld a hüvelygombát

Bár a hüvelygombás fertőzések ritkán válnak súlyossá, mindenki szeretné elkerülni a kellemetlen tüneteket. Íme, a 10 legjobb módszer, hogy megvédd magad a fertőzéstől.

#nőgyógyász
2015.01.05.

Mi történik a nőgyógyásznál?

Még sohasem jártál nőgyógyásznál, és nem tudod, hogy mi fog történni veled a vizsgálaton? Cikkünkből megtudhatod, mire számíts.

#pap-teszt
2014.12.11.

Pap-teszt: vizsgálat a méhnyakrák kiszűrésére

A nőgyógyászati szűrővizsgálaton a hüvely és a méhnyak sejtjeiből vett mintát a Pap-teszt segítségével azonosítják. A vizsgálattal korai stádiumban kimutathatók a rákos elváltozások.

#fertőzés
2014.11.22.

Intim fertőzés? Tégy ellene!

Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere világította meg.

#pms
2014.07.26.

Kérdések és válaszok a menstruációról

A menstruációval kapcsolatban számos olyan kérdés merülhet fel benned, amelyekre választ szeretnél kapni. Összegyűjtöttük a mestruációt érintő legfontosabb kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.

#rendellenesség
2014.06.20.

Hüvelyfejlődési rendellenesség? - A szakértő válaszol

Mikor először akartam tampont használni, rájöttem, hogy a vaginámmal valami nem stimmel. Valahogy úgy fogalmaznám, hogy egy lyukban, két ajtó közül választhatók, vagyis két bejáratom van. Ez lehet fejlődési rendellenesség? - Válogatás a Szakértő válaszol rovat cikkeiből.