Főoldal / TEST / Az intimtorna mindenkinek ajánlott
  2021-08-05

Az intimtorna mindenkinek ajánlott

Az intimtornáról lehetséges, hogy eddig azt gondoltad, hogy csak a középkorú hölgyek tornája. Ám az intimtorna több ennél. Miért is?

- hirdetés -

Nemcsak inkontinencia (vizeletvisszatartási zavarok) esetén segíthet, ettől szélesebb azon problémák spektruma, amiben hatékony. Természetesen Intimtorna mindenkineknagy szerepe van az intimtornának az inkontinencia elleni küzdelemben, hiszen a probléma egyik formája a stresszinkontinencia, melynek oka lehet a medencefenék izmainak meggyengülése. A vizelet elcseppenése nevetésre, tüsszentésre, köhögésre, emelésre, tehát a hasűri nyomás emelkedésére következik be.

A nők nagy része elsősorban a terhesség és szülés kapcsán, valamint a változó korban észleli először az említett tüneteket.

Miért lehet hatékony az intimtorna neked is?

Az intimtorna magában foglalja a húgycső, a hüvely és a végbél záróizmának szelektív tréningjét, a teljes medencealap mozgatását. Azonban nemcsak a már kialakult inkontinens panaszok esetén célszerű elsajátítani a gyakorlatokat, hanem a megelőzésben és a szexuális élet minőségének javításában is hatékony lehet. A torna menstruációs fájdalmakon, a különböző nőgyógyászati panaszokon (például vaginizmus, krónikus alhasi fájdalmak) is segít.

Férfiak esetében is beszélhetünk a témáról. A férfi intimtorna segít az emésztő-, kiválasztó- és nemi szervek funkciójának megtartásában. Csakúgy, mint a nőknél, segít a szexuális élet minőségének javításában, egyes alhasi-emésztőszervi panaszok (például székrekedés, aranyér) javításában.

A fentiekből következik, hogy mindkét nem esetében, illetve bármely életkorban jó hatásúak lehetnek a gyakorlatok.

(KamaszPanasz - Dr. Csuth Ágnes, háziorvos)