Testi problémák

#Testi problémák

1087 db cikk a témában

#rosacea
2014.06.24.

Természetesen a rosacea ellen

Az első tavaszi napsugarak megjelenése óta egyre több gondot okoznak a rosacea tünetei. Piros foltok, makacs bőrpír, gennyes pattanások sújtják azokat, akik ebben a bőrbetegségben szenvednek. Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa olyan komplex megoldást kínál, amelynek segítségével a rosacea tartósan kezelhető.

#rendellenesség
2014.06.20.

Hüvelyfejlődési rendellenesség? - A szakértő válaszol

Mikor először akartam tampont használni, rájöttem, hogy a vaginámmal valami nem stimmel. Valahogy úgy fogalmaznám, hogy egy lyukban, két ajtó közül választhatók, vagyis két bejáratom van. Ez lehet fejlődési rendellenesség? - Válogatás a Szakértő válaszol rovat cikkeiből.

#narancsbőr
2014.06.19.

Mi az a narancsbőr?

A narancsbőr, avagy cellulitisz kisebb, makacs dudorokból áll, melyeket a fenék és a comb környékén láthatunk. Nevét nem véletlenül a narancsról kapta, hiszen úgy néz ki, mint a narancs héja.

#tisztálkodás
2014.06.18.

Intim tisztálkodás és szőrtelenítés: amit tudnod kell

Hajat mosol, dezodort használsz, illatos fürdőt veszel, és rendszeresen szőrtelenítesz. De mi a helyzet az intim részekkel? Mit kell tudni a tisztálkodásról és a szőrtelenítésről? Sokan nem fektetnek kell hangsúlyt az intim részek higiéniájára. Cikkünkből mindent megtudhatsz, ami fontos a személyes higiénia szempontjából.

#szőrtelenítés
2014.06.12.

Szőrtelenítés előtt ezekre ügyelj

Sokan még a gondolatától is rosszul vannak annak, hogy forró gyantát kenjenek privát testrészeikre, majd letépjék azt. A nyár közeledtével újra aktuálissá válik a szőrtelenítés problémája, cikkünkben ezt a kérdéskört jártuk körül.

#haj
2014.06.06.

Top 10 étel a hajad egészségéért

Tedd félre egy kis időre a sampont és a balzsamot! Az egészséges, fényes tincsekért egyél halat, babot, lencsét és banánt! Valójában az egészséges táplálkozás nemcsak a testednek tesz jót, hanem a fejeden lévő körülbelül 150 ezer szőrtüszőnek is. A kiegyensúlyozott étrend, odafigyelve a plusz vas, illetve fehérjebevitelre hatalmas lökést ad a hajad növekedésének.

#here
2014.06.03.

Herefájdalom és korai magömlés: van megoldás

A férfiassággal összefüggő problémák érzékenyen érintik a férfiakat, ám sokan mégis halogatják az orvosi vizitet. Dr. Szűcs László, az Oxygen Medical urológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy idejében felfedezve könnyebben orvosolhatók a gondok.

#arcpakolás
2014.06.01.

Házi arcmaszkok joghurtból és mézből

Megtudhatod, hogy miért is olyan jó a bőrödnek a joghurt és a méz. Ráadásul 4 szuper arcmaszkot is a figyelmedbe ajánlunk, amely ezt a két dolgot tartalmazza.

Túl magasnak vagy alacsonynak érzed magad?
#magasság
2014.05.30.

Túl magasnak vagy alacsonynak érzed magad?

,,Sorakozzatok fel magasság szerint!” - mondják a tanárok. ,,Ne már...” - sóhajtanak fel sokan, különösen akkor, ha nem elégedettek a centimétereikkel.

#fül
2014.05.29.

Mi okozhat fülzúgást?

A fülzúgás megközelítőleg fél millió ember életét keseríti meg hazánkban. A betegség hosszútávon az életminőséget nagymértékben befolyásolja: alvásproblémákhoz, depresszióhoz és tartós fáradtsághoz is vezethet.

#menstruáció
2014.05.28.

A nők sérülékenyebbek a ciklus egy szakaszában

A nők sokkal érzékenyebben reagálnak a stresszre a menstruációjuk egy bizonyos szakaszában. A premenstruációs szindrómához hasonlatos jelenség hátteréről és a megoldás lehetőségeiről beszélt dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza.

#alvás
2014.05.27.

Az alvás és az elhízás kapcsolata

Az egyes alvásproblémák (mint a kóros álmatlanság vagy a narkolepszia) különféle negatív hatásokkal vannak az életünkre, az egyik ilyen a testsúly gyarapodása is lehet.

#körömgomba
2014.05.26.

Segítség! Baj van a körmeimmel!

A köröm gombásodása napjaink gyakori jelensége, mely csúnya és kellemetlen panaszokat okozhat. A betegség elsősorban a körmöt érinti, de a környező bőrterületen is jelentkezhet, majd onnan terjed tovább a körömre.

#húgyúti fertőzés
2014.05.25.

Gyakori húgyúti fertőzések fiúknál

A húgyúti fertőzések igen kellemetlen tünetekkel járhatnak. Jellemző lehet a csípő vizelet, a sürgető vizelési inger, a hólyagtáji fájdalom, az az érzés, mikor vizelés után úgy érzed, hogy nem ürült ki teljesen a hólyagod. A húgyúti fertőzések fiúknál viszonylag ritkán fordulnak elő, ezért ha visszatérő húgyúti fertőzést tapasztalsz, akkor alapos kivizsgálás szükséges.

#dohány
2014.05.24.

A dohányzás és a női egészség

Egy nemrégiben készült norvég tanulmány a dohányzás káros hatásait vizsgálta, hogy hogyan hat a nők egészségére. A vizsgálat eredménye jó indokot szolgáltat arra, hogy miért érdemes valóban letenni a cigarettát.