Testi problémák

#Testi problémák

1087 db cikk a témában

#gomba
2014.07.21.

Szégyelled a lábaidat? Van megoldás a gombára

Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza.

#UV -sugárzás
2014.07.20.

Védd a szemed az UV-sugárzás káros hatásaitól!

A magas UV-sugárzás nemcsak a bőrödre jelent veszélyt, hanem a szemeidet is károsíthatja. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze és kontaktológusa segít, hogy megfelelően védekezhess.

#testszag
2014.07.18.

Testszaga van, hogyan mondjam el neki?

Tizennyolc éves diák vagyok, és van egy komoly problémám: a lakótársam testszagot áraszt, annyira ritkán fürdik, hogy egy adag szappan elhasználása 2 hónapot vesz igénybe neki. Nem viccelek! Sajnos a jelenlegi helyzetem, és a vele való kapcsolatom miatt nem mondhatom a szemébe a tényeket.

#tisztálkodás
2014.07.17.

Jó ötlet letörölni az izzadságot?

A nyári kánikula miatt izzad a homlokunk. Jogosan vetődhet fel benned a kérdés: töröljük meg a homlokunkat, vagy ezzel csak a lehűlést gátoljuk?

#haj
2014.07.12.

Hogyan gyorsíthatod a hajnövekedést?

A szép, egészséges és hosszú haj minden lány álma. Ám nem elég csak várakozni arra, hogy egyszer majd megnő a hajunk. Rengeteg praktika létezik, amivel nemcsak hosszabbá, hanem egészségesebbé is teheted a hajkoronád.

#fogamzásgátlás
2014.07.10.

Voltál már idén nőgyógyásznál? Tedd meg most!

A szűrések, így például a nőgyógyászati szűrés akár életet is menthet, de legalábbis megkönnyítheti a kezelést, illetve szerencsés esetben meggyőződhetünk arról, hogy minden rendben van. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyász főorvosa összegezte a legfontosabb vizsgálatokat.

#visszér
2014.07.07.

Foltok a bőrön: ártalmatlan vagy veszélyes?

A túlzásba vitt napozás több elváltozást is okozhat a bőrön. A kisebb, esztétikai problémák mellett megjelenhetnek súlyosabb, rákmegelőző állapotra utaló jelek is.

#bőr
2014.07.06.

A nyári bőrbetegségek kezelhetők

Bizonyos bőrbetegségek gyakrabban jelentkezhetnek nyáron, főként azért, mert az izzadás provokálja azokat, vagy a vízben fertőződhetünk meg velük. Dr.Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus a szemölcs, a gomba és a melegkiütés fajtáiról, kezeléséről beszélt.

#porc
2014.07.05.

Porckopás: mit tehetünk ellene?

A fiatalokat is érintheti a nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma, de negyven felett valóban sokaknak megkeseríti a mindennapjait. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a mozgás és a fájdalomcsillapítás lehetőségeit ismertette.

#hajápolás
2014.07.03.

15 titok, a gyönyörű nyári loknik érdekében

A napsugárzás és a káros UV sugarak nem csak a bőrödet, hanem a hajadat is károsítják. Nem is beszélve a nyár további örömeiről, a klóros strandvízről vagy sós tengerről, a száraz, poros levegőről. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor továbbra is gyönyörű marad a hajad!

#lencse
2014.06.30.

A kontaktlencsék tisztán tartása

A kontaktlencsék igazán kényelmesek lehetnek, főleg nyáron. Ám ha elhanyagolod őket, és nem figyelsz a tisztaságukra, akkor könnyen bekövetkezhet fertőzés.

#nyak
2014.06.27.

Mitől fáj a nyakunk?

Alig van olyan, aki ne tapasztalta volna a nyakfájdalmat, amely okai valójában szerteágazóak lehetnek. Dr. Pál Mónika, reumatológus az eredőkről és a kezelés lehetőségeiről beszélt.

#szemöldök
2014.06.25.

Világosabb szemöldököt szeretnél?

Ha a közelmúltban világosabbá festetted a hajad, biztosan észrevetted, hogy a szemöldököd túl sötét maradt. Nincs más választás, világosabbá kell tenned azt is!

#fertőzés
2014.06.25.

A húgyúti fertőzések tünetei

A húgyúti fertőzés igen gyakori egészségügyi probléma, sok embert érint. Bárki elkaphatja a fertőzést, de a lányok körében gyakoribb, mint a fiúknál.