szemöldök
#Testi problémák

Világosabb szemöldököt szeretnél?

2014.06.25.
1 perces olvasási idő

Ha a közelmúltban világosabbá festetted a hajad, biztosan észrevetted, hogy a szemöldököd túl sötét maradt. Nincs más választás, világosabbá kell tenned azt is!

Először is nagyon fontos, hogy semmilyen hajfestéket vagy hajfestésre alkalmas szert ne használj a szemöldöködre! Ezek a termékek túl erősek ahhoz, hogy a szemed közelében alkalmazd.

A szemöldök festésére alkalmas termékek már nagy számban kaphatóak kozmetikai üzletekben, vagy az interneten. Általában ehhez két dolog szükséges: világosabb színű paszta és krém állagú peroxid. A használati utasítás szerint keverd össze. Gondoskodj róla, hogy ne érintkezzen semmilyen ruhával vagy egyéb textíliával.

Érdemes a festés előtt egy érzékenységi vizsgálatot csinálnod.

- Először is távolítsd el az összes sminket az arcodról, sminklemosó segítségével. Ez a felesleges olajat is letisztítja a bőrödről, mielőtt elkezdenéd a festést.

- Használd az előzőleg összekevert festéket a szemöldöködön. Ha vastag a szemöldököd, fontos, hogy nagyobb területre kend a festéket, különben nem lesz szép egyszínű.

- Légy óvatos, nehogy a festék a szemedbe menjen!

- Ha végeztél (lásd a használati utasítást), távolítsd el a festéket egy száraz vattapamaccsal. Ezután nedves vattával törölgesd le a felesleget, végül sminklemosóval törölgesd át.

Az eredmény általában hat hétig tart.

Első alkalommal valószínűleg nem fog sikerülni eltalálnod a megfelelő színt. A szemöldökfesték sokszor nagyon erős, gyakran az eredmény teljesen szőkére sikerül. Ha esetleg így járnál, használj szemceruzát, ezzel sötétítve rajta elérheted a kívánt színt. A ceruza akkor a legalkalmasabb, ha nem túl puha.

Fontos még azt is tudni, hogy ha befested a szemöldököd, utána nem fogsz ugyan olyan színű festéket keverni, mint amilyen az eredeti színe volt. Meg kell várnod, míg egyszerűen lenő (ami rendszerint 4-6 hét).

(Forrás: Fókuszban a Nő)