hajápolás
#Testi problémák

15 titok, a gyönyörű nyári loknik érdekében

2014.07.03.
2 perces olvasási idő

A napsugárzás és a káros UV sugarak nem csak a bőrödet, hanem a hajadat is károsítják. Nem is beszélve a nyár további örömeiről, a klóros strandvízről vagy sós tengerről, a száraz, poros levegőről. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor továbbra is gyönyörű marad a hajad!

Tartsd tisztán

1. Csak a fejbőrödet mosd, utána öblíts! A hab, amúgy is lefolyik a hajadon a mosás során gyengéden tisztítva azt, anélkül, hogy kiszárítaná.
2. Soha ne moss hajat úszás előtt, mivel a vízben található szárító hatású vegyszerek elvonják a hajad számára értékes olajakat, kiszárítva azt.
3. Méregtelenítsd loknijaidat! Úszás után használj EDTA-t (etiléndiamin-tetraecetsav) tartalmazó sampont, ez kitisztítja majd a klórt a hajadból.
4. Ha a hajad vékonyszálú, keress tiszta, áttetsző formulájú sampont. A krémes samponok jobban hidratálnak, de elnehezíthetik a vékonyszálú hajat.

Hidratálj

5. Enyhítsd hajad szárazságát egy csináld-magad pakolással: Mixelj össze egy fél avokádót 2 evőkanálnyi olívaolajjal, masszírozd a hajadba, és 20 perc után öblítsd le.
6. Tegyél repülés előtti előkészületeket. Ha lágy lenolajat kensz a hajvégekre utazás előtt, megóvja a kiszáradástól a repülés alatt.
7. Mély-hidratálás: hetente érdemes ápolni, kezelni a kényes hajat, például hidratáló hatású karitévaj tartalmú készítményekkel.
8. Nyerj többet egy pakolással. Azt szeretnéd, hogy a hidratáló felszívódjon? Csavarj a fejed köré egy selyemsálat! (ez nem szívja be annyira az értékes összetevőket, mint egy törölköző).
Legyenek egészségesebbek a hajszálaid!
9. Egyél fehérjét az erősebb hajért. A haj keratinból épül fel, ami egy fehérje. Ha fehérje gazdag ételeket (halat, diófélét) juttatsz étrendedbe, segít megerősíteni a hajszálaidat.
10. Az extra vékony szálúaknak érdemes otthon hetente legalább külön foglalkozni a hajukkal, ápolni azt.
11. A hajszálak vizesen könnyebben töredeznek, úgyhogy ne erőltess fésűt a hajadba miután megmártóztál a medencében. Helyette, hogy megelőzd a töredezést, permetezz hajkifésülő sprayt a hajadra és simítsd végig egy ritka fogú fésűvel.
12. Ne kösd nedves hajadat szoros lófarokba! A lófarok „eltörheti” a hajadat a hosszának a közepén, amik még csúnyábbak, mint a töredezett hajvégek.
13. Készíts egy erősítő pakolást: egy fél banán, 2 evőkanál olívaolaj, 2 tojásfehérje segítségével. 15 perc után öblítsd ki és mosd meg. A proteintartalmú tojásfehérjék, segítenek a haj megerősítésében.

Stylingolj stresszmentesen!

14. Egy egyszerű konythoz csavard a hajat a tarkódnál szorosan össze, és fogd oda jól két nagy konytűvel.
15. Hullámosíts ezzel a lefekvés előtti trükkel: Tekerd a hajad pamut zokni gombolyagba, és kösd meg a végét. Reggel távolítsd el a zoknikat, és kuszáld össze tincsidet! A zoknik sokkal kényelmesebbek, mint a hajcsavarók, és laza hullámokat kölcsönöznek hajadnak!

(SZ.D.L.)

Kapcsolódó címkék

haj