haj
#Testi problémák

Hogyan készíts profi hajat?

2014.05.01.
1 perces olvasási idő

Naná, hogy a címlapot vágod a fodrász elé, hogy ilyen hajat csináljon Neked. Aztán, mikor félénken próbál rávezetni, hogy a te vékony szálú, szőke 10 centis hajadból soha az életben nem fog tudni Penelope Cruzéhoz hasonló frizurát varázsolni, akkor átsuhan a gondolat a fejedben, hogy fodrászt váltasz. A fodrászatra egy teljes iparág épült, ezért minden esélyed megvan rá, hogy divatos frizurád legyen.

Abban, hogy milyen frizurát vágatsz és csináltatsz meg nap mint nap, nagy szerepe van a reklámoknak, a filmeknek, de leginkább a sorozatoknak és a show műsoroknak, na és persze az itt szereplő sztároknak. A fodrásztól pedig azt kéred, úgy készítse el az új frizurádat, hogy azt Te is be tudd lőni otthon. Lakk, zselé, hab, wax, minden be van vetve, hogy a célod elérd. Ezekből találhatsz teljesen hajbarát termékeket, amelyek nem roncsolják a hajat, sőt van, amelyik ápoló gyümölcsviaszt és vitamint is tartalmaz.frizura

Dús, lágyan omló hajtömeg

Akinek göndör a haja, az általában egyenest szeretne és fordítva. Most a hullámos haj nagyon trendi. Ha kevés hajad is van, vagy vékony szálú, a göndörség dús hatást kelt. Hajcsavaróval, hajsütővassal gyönyörű loknikat varázsolhatsz magadnak.

Hajmosás után tegyél a hajadra göndörítő, dúsító hajhabot, majd a hajcsavarókat a még nedves hajadra tekerd rá, végül szárítsd meg. Kibontáskor lazán rázd meg, esetleg túrj bele az ujjaiddal, majd fixáld a habos-babos tartást egy kis lakkal.

Ha a sütővasat választod, előbb szárítsd meg a hajad, utána süsd be. A lazítás és fixálás itt is alapszabály a dús, csajszis hatáshoz.

Tökéletes csillogás, dekadens egyszerűség

Az egyenes, csillogó haj örök trend. Ha hajvasalóval áthúzod az egyébként is egyenes hajad, sokkal ápoltabbá teszi a megjelenésed. Persze csak akkor, ha mértékkel használod ezt az eszközt. Túlzott használata kiszárítja a hajat és elroncsolja a hajvégeket, ezért érdemes mellette hővédő spray-t és a hajvégek rendbe tételére waxot alkalmazni. Ez utóbbival csínján bánj, mert különben zsíros hatást kelt a hajad.

Akinek a haja hullámos, arra ugyanez vonatkozik, és ez esetben érdemes fixálni vasalás után a hajad, vagy könnyen behullámosodhat.

Ha úgy döntesz, hogy elmész a fodrászhoz, elleshetsz néhány trükköt, hogy ő milyen eszközökkel, fésűkkel, kefékkel szárítja be a hajadat. Egy-két jól irányzott kérdéssel még nyilvánvalóbbá válhat, hogyan boldogulhatsz a hajaddal otthon.