narancsbőr
#Testi problémák

Mi az a narancsbőr?

2014.06.19.
1 perces olvasási idő

A narancsbőr, avagy cellulitisz kisebb, makacs dudorokból áll, melyeket a fenék és a comb környékén láthatunk. Nevét nem véletlenül a narancsról kapta, hiszen úgy néz ki, mint a narancs héja.

A nők nagy része küzd ezzel a problémával, és bár azt gondolják, hogy emiatt egy fiú sem fog rájuk nézni, tévednek. A fiúk általában azt sem tudják, hogy mi az a narancsbőr, hiszen ez a probléma elsősorban a nőket érinti.

Sokan úgy gondolják, hogy csak a kövér lányoknak lehet narancsbőrük, de ez tévedés. Legyen fiatal vagy öreg, vékony vagy dagadt, a nők 95 százaléka narancsbőrös. Ezek a dudorok a fenéken és a comb tetején jelentkeznek. Tulajdonképpen a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, egyre nagyobb gömböcskéket kialakítva.

Van narancsbőröd? Mindjárt kiderítheted. Fogj egy kis bőrfelületet hüvelyk- és mutatóujjad közé, és ha kis dudorokat látsz rajta, akkor narancsbőröd van. Persze nem kell kétségbeesni! Bár a reklámok azt sugallják, hogy az igazi nő vékony, bőre feszes, hibátlan, a narancsbőr ma már teljesen megszokott jelenség. A nők testfelépítésüknél fogva több zsírpárnával rendelkeznek, melyek védő funkciót szolgálnak.

Ha meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől, sok türelemre és kitartásra lesz szükséged, nem szabad azonnali eredményt várnod.

A drága krémek, megfizethetetlen kezelések helyett sokkal nagyobb és hosszabb távra szóló segítséget jelenthet a megfelelő életvitel kialakítása. Naponta egy óra testmozgás, legalább két liter ásványvíz, illetve a káros szerek (alkohol, kávé, cigaretta) mellőzése nemcsak a narancsbőr megszüntetésében, de további párnák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepet játszik.

Remélem, hogy segítettem neked, és üzenem mindenkinek, aki a narancsbőrtől akar megszabadulni: KITARTÁS!

(Gy. A.)

Kapcsolódó cikkek