narancsbőr
#Testi problémák

Győzd le a narancsbőrt!

2014.05.02.
1 perces olvasási idő

Bár szeretnél jóllakva fogyni és a narancsbőrödet fekve eltüntetni, sajnos az a helyzet, hogy itt is elsősorban a testmozgás az egyik legjobb megoldás. Ha felkészült vagy és kitartó, akkor legyőződ a narancsbőrt! Szeretnénk pár tippel segíteni.

Kezdeti fázisában jól kezelhető a narancsbőr, fel tudod venni vele a harcot, de nem szabad elhanyagolnod, mert újra visszajön. A narancsbőr megszűntetésének rögös útján a fő cél az anyagcsere fokozása, hogy a salakanyagok eltávozzanak, illetve hogy az ödéma, a vízpangás megszűnjön.

Testmozgás és ásványvíz

Ha radikálisan le akarsz számolni a narancsbőrrel, a következőket javasoljuk: testmozgás mellett rengeteg ásványvizet fogyassz, hogy az anyagcseréd felgyorsuljon, ugyanis ez fogja elősegíteni a zsírsejtek elmozdulását. Azokon a területeken, ahol a cellulitis már megjelent rossz a bőr vér- és nyirokkeringése, ezért az anyagcsere lassúbb lesz. Szóval, víz, víz, víz!

Szauna, infraszauna

Hatékonynak bizonyulhat a szauna, infraszauna is, mert ilyenkor a szervezet a lerakódott salakanyagokat kiválasztja és kiizzadod azokat. Egy infraszauna kezelés alatt az infrasugarak kb. 4-cm-re behatolnak a bőr alá, ahol a fény átalakul hőenergiává és a szervezetet felmelegítve hozza létre a méregtelenítő, sejtregeneráló hatást. Az elveszített folyadék mennyiséget mindenképpen pótold!narancsbőr

Krémek - körültekintően

Léteznek narancsbőr elleni krémek is, ezek a krémek főleg fahéj, paprika vagy koffein tartalmúak. Ne ijedj meg, ha kipirosodik a bőröd! Ez a fahéj természetes „mellékhatása”. Ellenben vigyázz! Ha a koffeinre érzékeny vagy, ne használj koffein tartalmú krémet, vagy fogyasztó sprayt! Minden esetben olvasd el az összetevőket, de az a legbiztosabb, ha a boltban konkrétan is rákérdezel, hogy tartalmaz-e koffeint a kiválasztott termék.

Gyors hatásra ne számíts, nem csodaszer egyik sem, hosszú távú használat és kitartó mozgás után látszik csak meg az együttes eredmény. De kitartás! Ha el sem kezded, mert nehéz, akkor később csak még nehezebb lesz.