szemölcs
#Testi problémák

Le a bőrkeményedéssel! A puha és szexi lábakért

2015.04.09.
1 perces olvasási idő

A bőrkeményedés eltávolítása puhává, egészségessé és könnyűvé teszi lábaidat! A repedt sarkak és bőrkeményedések kialakulását a túlzott nyomás vagy dörzsölődés okozza.

A bőrkeményedés elhalt bőrsejtek felhalmozódása, melyek védőpárnaként működnek azokon a pontokon, ahol lábaidat a legnagyobb nyomás éri. Szerencsére, a bőrkeményedést akár otthon is eltávolíthatod, csak az alap pedikűrkészleted használva!

Meleg víz és habkő

Önts nagyon meleg (de nem forró!) tiszta vizet egy edénybe, majd önts hozzá egy kis lábra használható olajat, ha szeretnél. Áztasd be a lábaidat 5-10 percre, hogy felpuhítsa a bőrkeményedéseket. Habkövet használva, lágyan dörzsölgesd le a durva részeket, melyek teljes eltávolításához a kezelést ismételgetned kell. Habkő helyett akár sarokreszelőt is használhatsz. Soha ne használj éles tárgyat (például borotvapengét) sarkaid ápolásához, mert mély vágást ejthetsz vele, ezzel könnyedén vérzést vagy fertőzést okozva. Végül, utókezelésként ne felejtsd el kedvenc lábkrémeddel bekenni a lábadat.

Gyógyszeres kezelések és krémek

Lábadon alkalmazhatsz a patikákban kapható bőrkeményedést eltávolító krémet is, a dobozon található utasításokat követve. Ezek a krémek legtöbbször szalicilin savat tartalmaznak, ami feloldja a bőrkeményedést alkotó vastag bőrt. Az orvosok azonban ezek használatát nem ajánlják cukorbetegeknek, de bizonyos más betegségek esetén sem. A krém használata előtt feltétlenül kérd ki kezelőorvosod véleményét! Mikor már a krém feloldotta a bőrkeményedést, a bőröd pedig kifehéredett, használj habkövet a bőrdarabkák ledörzsöléséhez. Utolsó lépésként, használj hidratáló krémet!

Tartsd puhán a lábadat, hogy megakadályozd sarkaid kirepedezését! Hetente egyszer áztasd be a lábadat és radírozd le habkővel, még akkor is, ha éppen nincs bőrkeményedésed, ez ugyanis megakadályozza a kialakulását. Mindig viselj megfelelő méretű cipőt, melyek nem dörzsölik a bőrödet! A bőrkeményedés eltávolítása és megelőzése is legyen szépségápolási rutinod része!

Bőrápolás: Milyen típusú a bőröd?
Bőröd - főleg ebben a korban - igen nagy törődést, és odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy szép üde legyen, bizony el kell kezdened a napi bőrápolást. Ami eleinte egy szükséges nyűgnek tűnik, az később napi rutinná válik. Tovább a cikkhez

(Kamaszpanasz - B. K.)