bőrápolás
#Testi problémák

Milyen típusú a bőröd?

2015.03.18.
1 perces olvasási idő

Bőröd - főleg ebben a korban - igen nagy törődést, és odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy szép üde legyen, bizony el kell kezdened a napi bőrápolást. Ami eleinte egy szükséges nyűgnek tűnik, az később napi rutinná válik.

Bőrödet típusának megfelelően kell ápolnod, viszont nem biztos, hogy tudod milyen típusú. Az alábbi leírásból rögtön kiderül.

  • Száraz bőröd van, ha: színe sápadt, könnyen hámlik, esetleg repedezett, vagy hajlamos a bőrirritációra és pórusaid zártak.
  • Normál bőröd van, ha: lágy, sima a bőrfelszín, néhol lehet feszülő és érzékeny.
  • Normál, vagy zsíros bőröd van, ha: az úgynevezett T vonalban zsírosan fénylő a bőröd, tág pórusokkal és mitesszerekkel rendelkezik. Ha az itt leírt jeleken kívül bőröd néhol száraznak látszik az alacsony nedvességtartalma miatt, további okunk van feltételezni, hogy arcbőröd az említett osztályba tartozik.
  • Zsíros bőröd van, ha: fakó, esetleg sárgás tónusú a bőröd, és nyitott pórusokkal olajosan fénylő felszínnel rendelkezik.

Nos, most elkezdhetjük a bőrápolást!

Száraz bőröd van?

Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, salátát! Célszerű sok ásványvizet inni. Hidratáld bőrödet, és bőrtípusokérdemes megkérdezni a kozmetikusodtól, hogy melyik krémet ajánlja. Ne használj alkoholos készítményeket, mert azok mégjobban kiszárítják a bőröd!

Normál bőröd van?

Örülj! :) Nem sok mindenkinek van ilyen szerencséje. Hogy megtartsd ezt az állapotot, érdemes nappalra egy könnyű hidratáló krémet felkenni. Hetente használj az elhalt hámsejtek eltávolítására szolgáló bőrradírt, de ne vidd túlzásba, mert akkor magadnak ártasz.

Zsíros bőröd van?

Mindenképpen kerüld a zsíros, fűszeres, ecetes ételek fogyasztását, és helyettesítsd őket gyümölcsökkel. Mosakodáshoz használj alkoholos tonikot, illetve itt is ajánlott a bőrradír használata. Minimum havonta látogass el kozmetikusodhoz, és kérj tőle egy tisztító tini kezelést!

(Gy.A.)

Kapcsolódó címkék

bőr