szőrtelenítés
#Testi problémák

Szőrtelenítés előtt ezekre ügyelj

2014.06.12.
2 perces olvasási idő

Sokan még a gondolatától is rosszul vannak annak, hogy forró gyantát kenjenek privát testrészeikre, majd letépjék azt. A nyár közeledtével újra aktuálissá válik a szőrtelenítés problémája, cikkünkben ezt a kérdéskört jártuk körül.

Napjainkban rengeteg nő szőrtelenít, így ha te is csak egy leszel közülük, fontos, hogy mindenképpen biztonságosan végezd vagy végeztesd a folyamatokat, hogy fájdalmas irritáció vagy gusztustalan fertőzések nélkül úszhasd meg. Bár a borotválás is egyszerűnek tűnik, megvannak a saját trükkjei is.

A nemkívánatos szőr eltávolítása vagy eltávolíttatása már nem számít újkeltű dolognak, ám főleg az elmúlt évtizedekben lett rendkívül felkapott. Bár már az ősi Egyiptomban is használtak már a nők egy ragadós, mézből és olajból készült keveréket, hogy bekenjék vele az érintett területeiket, majd eltávolítsák onnan – a szőrrel együtt.

A 20. század elején még nem volt sok okuk a nőknek arra, hogy szőrtelenítsenek, ám miután megjelent a bikini, már senki sem szerette volna, hogy egy kis szőr villanjon ki „ott lent”. Ahogy telt és múlt az idő, úgy lettek az alsóneműk is egyre kisebbek és kisebbek, így a szőrt is rendesen meg kellett tépázni. Utána már kialakultak a formák is, majd a Szex és New York a brazil gyanta fénykorát hozta el.

A tinik körében kevésbé népszerű a gyantáztatás – ők inkább más módszerekhez folyamodnak, új közvélemény kutatások szerint. Őszintén szólva nincs olyan orvosi indok, ami szerint kéne vagy nem kéne a fanszőrzetet eltávolítani – ez tényleg a te döntésed. Az is csak rajtad múlik, hogy mennyi szőrt távolíttatsz el, valamint az is, hogy mindezt milyen formában, fazonban teszed.

Ám sajnos mindenképpen fertőzés veszélyének teszed ki magadat, ha az érzékeny területekről távolítod el a szőrt. Éppen ezért kell nagyon körültekintően megválasztanod azt a helyet, szalont, ahol a gyantáztatást szeretnéd majd elvégeztetni. Ellenőrizd, hogy a gyantázást végző kozmetikusnak megfelelő végzettsége van, és hogy a szalon is bejegyzett helyként működik.

Nézz körül a helyen, mielőtt belevágnál – legalább annyira légy körültekintő, mint például egy étterem választása előtt. A mosdó tökéletes tükörképe az egész szalon tisztasági állapotának. Ha a kéztörlő kendők a földön hevernek koszosan, és nincs szappan, akkor gyorsan kifelé, és keress egy másik szalont!

Ha megfelelő helyet választottál, akkor friss gyantát használnak, amit közvetlenül a beavatkozás előtt melegítenek fel. Emellett ragaszkodj hozzá, hogy külön tálba rakják a gyantát, az applikátor is legyen új és tiszta, hiszen senki sem szeretné, hogy más „szőrmaradékaival” találkozzon, és így természetesen a fertőzések esélyét is minimálisra csökkentheted.

(KamaszPanasz - Gy.A., webMD.com)

Kapcsolódó cikkek