borotválás
#Testi problémák

A borotválástól sötétebb lesz a lábadon a szőr?

2011.01.07.
1 perces olvasási idő

Hamis, ugyanis amint az kiderült, semmi, amit kívülről teszel, nem változtatja meg azt, hogyan nő ki belülről a lábszőröd.

Számtalan cikkünkben találkozhattál már régi egészségügyi mítoszokkal melyeket lelepleztünk. Most egy dermatolóus professzor segítségével rántjuk le a leplet arról, hogyan befolyásolja a szőrnövekedést a borotválás.

A kérdés: Mindenki azt mondja, hogy ha borotválod a lábadat, akkor attól a szőr sűrűbb és sötétebb lesz. Ez igaz?

Válasz: Igazad van. Mindenki ezt mondja. DE akár hiszed, akár nem, ez a népszerű „igazság” hamis.

Íme, hogy miért: A szőr a bőr alatti tüszőkben nő. Semmi olyan dolog, amit a bőr felszínén teszel (mint például a borotválás), nem tudja megváltoztatni a lábszőr átmérőjét vagy a jelenlévő tüszők számát. A borotválás azonban valami olyasmit okoz, ami a lábszőrzet általad érzékelt textúráját befolyásolja. Amikor borotválsz, akkor eltávolítod a természetesen elvékonyodó végét a szőrnek, amitől „csorba” lesz a vége. És ezt érezheted szúrósnak, amikor végigsimítod rajta a kezedet.

Ezzel szemben, amikor gyantázod a szőröd, vagy epilátort használsz, akkor a szőröd puhább tapintású, amikor nő, mert nem csorbítod el a végét. Az a szőr, amely benő borotválás után, különösen nyáron, csakugyan lehet, hogy sötétebb, de az azért van, mert még nem érték a napsugarak, állítja a bőrgyógyász.

(Sz.D.L. - Forrás: webmd.com)

Kapcsolódó cikkek