szeméremszőrzet
#Testi problémák

A szeméremszőrzetről pro és kontra

2015.05.27.
1 perces olvasási idő

Szeméremszőrzete mindenkinek van, de igazából nem mindenki tudja, hogy mit kezdjen vele. Közeledik az igazi nyár, a bikiniszezon, így nem árt beszélni erről a témáról, amely tinik ezreit foglalkoztatja szerte a világon.

Rengeteg opció közül választhatsz. Leborotválhatod, formázhatod, vagy egyszerűen csak úgy hagyhatod természetesen. Igen ám, de vajon melyiket válaszd? És miért? Biztos felmerül benned a kérdés, nos most erre a kérdésedre próbálunk meg válaszolni.

Megkérdeztük a fiatalokat, hogy ők mit is gondolnak. Az eredmény kissé meglepő volt. Az egész tini korosztályt erős megosztás jellemzi. Van, aki a teljesen sima dolgokra esküszik, van, aki fazonírozza, van, aki növeszti, van, aki egyszerűen csak „szinten tartja” és van, aki teljesen a természetre bízza a dolgot.

Divat kérdés?

Vannak, akik szerint eltávolítani a fanszőrzetet egészséges dolog, hiszen sokkal tisztább és higiénikusabb ezáltal ott lent. De valójában a fanszőrnek szerepe van a higiéniában, ugyanis a szőrzet tartja távol a baktériumokat a nemi szerveid elől.

Talán úgy tűnhet, hogy a fanszőrzetet eltávolítani normális, ugyanis talán higiénikusabbak és kívánatosabbak leszünk, de sajnos sokkal sebezhetőbbek is. Könnyebben kaphatunk el fertőzéseket és egyéb betegségeket szőr nélkül.

Nem beszélve arról, hogy a szőr egy idő után elkezd visszanőni. Nos, ez a fázisa a növekedésnek igazán kellemetlen érzés. Ugyanis viszket és szúr, ráadásul számolhatsz szőrbenövéssel is. Szóval van hátránya a borotválásnak is, ezeket tartsd szem előtt, ha a csupaszság mellett döntesz.

Egy megkérdezett szerint, a fiúknál oké, míg a lányoknál elfogadhatatlan a fanszőrzet. Vajon honnan kapjuk ezt a kettősséget? Miért gondolják úgy a fiatalok, hogy a lányoknak egyáltalán nem lehet nemi szőrzetük? Talán a filmek, a médiából, internetről sugárzó ideálok alakították ki ezt a nézetet?

A válasz igen. Egy felmérés szerint, melyet a 12-17 évesek körében végeztek kiderült, hogy éppen ezeknek a neten terjengő képeknek, cikkeknek köszönhető, hogy a fiatalok elutasítják a fanszőrzetet.

Nos, a te választásod, hogy mit teszel a szőrrel ott lent. Igazából a lényeg, hogy te kényelmesen érezd magad, és ha szexuális életet élsz, nem árt, ha ezt megbeszélitek. Talán először kicsit kínos lehet, de mindkettőtöknek kényelmesebb lesz később, ha egymás vágyait tudjátok.

(Cs. B.)