arcpakolás
#Testi problémák

Házi arcmaszkok joghurtból és mézből

2014.06.01.
1 perces olvasási idő

Megtudhatod, hogy miért is olyan jó a bőrödnek a joghurt és a méz. Ráadásul 4 szuper arcmaszkot is a figyelmedbe ajánlunk, amely ezt a két dolgot tartalmazza.

Mi az, amit nem lehet elmondani a bolti arcpakolásokról? Olcsók, gyorsan és könnyen elkészíthetőek és 100%-ig természetes összetevőket tartalmaznak. A hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatóak. Az összetevők bizonyítottan hatékonyabbak a bőrápolásban, mint az erős kemikáliák, amik az OTC (drogériákban és patikában vény nélkül kapható) arcápoló termékekben találhatóak.

Szinte minden házi készítésű arcmaszk tartalmaz joghurtot és mézet. Hogy miért?arcmaszk

A joghurt nagy mennyiségben tartalmaz tejsavat, ami egy alfa-hidroxi-sav (AHA), amely sikeresnek bizonyult a pórusok tisztításában, hámlasztja a bőrt és serkenti a kollagén-termelést.

Ellentétben más mélytisztítókkal (pl. szalicilsav), gyengéden tisztítja a bőrt és még a legérzékenyebb bőrtípusúak is használhatják. Ráadásul sűrű és krémes, ami ideális állagot kölcsönöz az arcpakoláshoz.

A méz pedig egy természetes nedvesítő anyag, vizet köt meg, és puhává, hidratálttá teszi a bőrt. Antibakteriális szerként is működik, sőt még kisebb égések és vágások kezelésére is felhasználható. A méz szintén gyengéden ápolja az érzékeny bőrt is. Ráadásul remek kötőanyaga is az arcmaszk egyéb összetevőinek.

Nem számít milyen a bőröd, biztos, hogy megtalálod a megfelelő receptet ebből a két „csodaszerből”.

Hidratáló maszk száraz bőrre

-2 evőkanál natúr joghurt (minél zsírosabb, annál jobb)

-1 evőkanál méz

-1-2 evőkanál főtt és lehűtött zabpehely

Keverj össze mindent, amíg egy sima pépet nem kapsz! Kend az arcodra és hagyd fent 10-15 percig! Mosd le egy melegvizes törölközővel!

Bőrnyugtató maszk irritált bőrre

-½ csésze natúr joghurt

-2 evőkanál Aloe Vera gél vagy juice

-1 evőkanál méz

-½ hámozott uborka

-pár csepp kamilla olaj

Keverj össze mindent egy turmixgépben! 10-15 percig hagyd az arcodon!

Aszpirin maszk pattanásos bőrre

-5 bevont aszpirin

-2-3 evőkanál natúr joghurt

-1 előkanál méz

Egy tálban keverd össze a joghurtot és a mézet! Tedd az aszpirin tablettákat a masszába, és várd meg amíg feloldódnak (ha szeretnél tehetsz bele vizet vagy aloe juice-t, hogy gyorsabban oldódjon)! Keverd pépes állagúvá és 10-20 percig hagyd az arcodon! Ha allergiás vagy az aszpirinre, ne használd!

Tisztító maszk arcradírozáshoz

1 evőkanál méz

1 evőkanál natúr joghurt

2 evőkanál finomra őrölt mandula

½ teáskanál citromlé

Keverj össze mindent! Finoman dörzsöld át vele az arcodat 1-2 percig! Meleg vízzel öblítsd le!

(P. K.)