Testi problémák

#Testi problémák

1092 db cikk a témában

Környezetbarát szépségápolás
#szépségápolás
2024.08.27.

Környezetbarát szépségápolás

A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. A bőr szempontjából is a víz az egyik legfontosabb anyag, hisz ha minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne bársonyos, sima tapintású, s így az irha, a bőralja is rugalmas: a bőr tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

Mit tehetsz a mitesszer ellen?
#mitesszer
2024.08.23.

Mit tehetsz a mitesszer ellen?

Az akne és a pattanás a tinédzserek leggyakoribb bőrpanasza. Ők azok, akik reggelente árgus szemekkel figyelik magukat a tükörben, hogy elmúlt-e a régi mitesszer, vagy keletkezett-e új pattanás. Amúgy is problémás életükben néha központi szerepet kap a „Hogy nézek ki!” felkiáltás. Hogy ne váljon a bőrünk csúnyává, kellő odafigyeléssel sokat tehetünk a bőrpanaszok kialakulása ellen.

Szépségápolás nyárutón
#szépségápolás
2024.08.22.

Szépségápolás nyárutón

Szinte hihetetlen, de igaz: a nyári kirándulások és véget nem érő fürdőzések alaposan megviselik szervezetünket. Míg belülről feltöltenek energiával, látszólag kisimítják a ráncainkat, és lelohasztják az átvirrasztott és tanulással, munkával töltött éjszakákról árulkodó szem alatti fekete karikáinkat, addig szépségünket nem egyszer veszélybe is sodorják.

Mikor beszélhetünk rendszertelen menstruációs ciklusról?
#ciklus
2024.08.18.

Mikor beszélhetünk rendszertelen menstruációs ciklusról?

Sokszor hallhatunk a menstruációs ciklusról, amitől az egész úgy hangozhat, mintha óramű pontossággal történne. Azt mondjuk, hogy az a normális, ha egy nő négyhetente menstruál, és emiatt úgy véljük, hogy azoknál a nőknél, akiknél nem így történik, valami nincs rendben. Valóban ez az igazság?

Házi praktikák lábszag ellen
#gomba
2024.08.15.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

A sebgyógyulás folyamata
#seb
2024.08.14.

A sebgyógyulás folyamata

Elég egy éles kés, egy ügyetlen mozdulat vagy egy elesés - és már meg is van a baj: a bőröd folytonossága megszakad, seb keletkezik. Az apróbb horzsolásoknak, sebeknek sokszor nem is tulajdonítasz különösebb jelentőséget, pedig ezek is okozhatnak a kellemetlenségen kívül nagyobb problémát is, ha elfertőződnek.

Repedezett nyelv – Mi okozhatja?
#nyelv
2024.08.12.

Repedezett nyelv – Mi okozhatja?

Ha repedések vannak a nyelvedben, valószínűleg nincs okod az aggodalomra. Valójában bizonyos típusú hornyok vagy repedések egyszerűen egy normál nyelv változatának tekinthetők. Ezt az állapotot néha barázdás nyelvnek nevezik, és gyakran ártalmatlan. Azonban érdemes lehet figyelni rá.

A here sérülései
#here
2024.08.11.

A here sérülései

Már belegondolni is rossz. Éppen focizol a többiekkel, amikor valaki a labdát akarja elrúgni, de elvéti, és véletlenül a legérzékenyebb ponton talál el. Vagy rosszul huppansz rá a biciklire...

Mi az a fogtályog?
#fogtályog
2024.08.09.

Mi az a fogtályog?

A fogtályog a gyökérben vagy fog rétegeiben fertőzött gennyzseb, amely mindenképp orvosi kezelésre szorul. Milyen tünetei lehetnek és kiket érint?

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?
#menstruáció
2024.08.06.

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?

Fájdalmas görcsök, ingerültség, puffadás. Ezek a leggyakoribb tünetek, amik a menstruáció előtt és alatt előfordulhatnak. A menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.

Kínos bőrgyógyászati kérdések
#szemölcs
2024.08.04.

Kínos bőrgyógyászati kérdések

Biztosan neked is vannak olyan kérdéseid a testeddel kapcsolatban, amelyeket nem mersz feltenni senkinek. Pedig az orvosok éppen ezért vannak, ne félj tőlük kérdezni, hiszen csak segíteni akarnak. A KamaszPanasz összegyűjtötte a leggyakoribb bőrgyógyászati kérdéseket.