edzés
#Mozgás

Edzés alma alkattal - Szakértő válaszol

2016.06.13.
1 perces olvasási idő

Tisztelt Doktornő! 18 éves fiú vagyok, és az a problémám, hogy nem vagyok megelégedve a testalkatommal. Igaz, a két nagypapám és azok felmenői is majdhogynem úgy néztek ki, mint én, szóval, lehet, hogy csak genetika.

Ugyanis az a helyzet, hogy a csípőm kerülete 105, a derekamé pedig 95 cm. A felsőtestem pedig teljesen sovány, mert 3 éve fogyókúráztam a 90 napossal, de alul csak felpuhultam, és inkább fentről fogytam. súlyzó

Gondolom, az edzéssel tudom kompenzálni az aránytalanságomat, és én is kinézhetek végre úgy, mint egy normális fiú.. (olvastam a másodlagos nemi jellegekről, abból minden meg is van, kivéve a testalkat). Nem akarom elfogadni a mostani helyzetet. Mitévő legyek? Csak őrlődöm!

Kedves Levélíró!

Tényleg elképzelhető, hogy genetikai adottság a szélesebb csípő. Azt javaslom, hogy próbálj nagyon odafigyelni az étkezésedre (több olyan válaszlevelet is találsz, amiben erről részletesen írtam), és kezdj komoly edzésbe.

Nem csak az alsó testfelet kell edzeni, hanem olyan mozgásformát kellene választanod, ami átmozgatja az egész testedet. Ezt pedig rendszeresen kellene végezni. Mehetsz kocogni, futni, úszni, stb. Fokozatosan emeld a terhelést. Néhány hét után már látható a változás, és te is jobban fogod bírni a fizikai igénybevételt.

(Dr. Szimuly Bernadett)

Kapcsolódó címkék

sport