mellszőrzet
#Táplálkozás

Top 4 mellszőrzet növelő étel

2016.06.11.
2 perces olvasási idő

Nem is olyan rég volt, mikor a teljesen szőrös mellkassal rendelkezők voltak a valódi férfinak titulált ideálok, nem úgy mint manapság, mikor a David Beckham-éhez hasonló, tükörsima mellkas a divat. A változások ellenére a mellszőr még mindig a férfiasságot jelképezi, bár nem minden férfi képes annyira jelentős mennyiségűt növeszteni, mint például Tom Selleck.

Szerencsére, ha ez az egyetlen dolog, ami miatt nem lehetsz tökéletes macsó, van néhány étel, aminek fogyasztásával még férfiasabbá válhatsz. Így valódi férfinak érezheted magad, még ha ez a ’80-as évek „valódi férfije” is.

Ezt láttad már? Gentleman, szívtipró, sármos, hipster: íme, az utóbbi 100 év férfiideáljai

Nyers tojás

Nem is igazi férfi az, aki nem gurított már le néhány pohár nyers tojást, legalábbis az utóbbi 100 év testépítői szerint. Rocky Balboa, a híres bokszoló és filmikon is a nyers tojás mellett teszi le a voksát. Azonban a nyers tojás az egészségre káros hatással is bírhat, ezért javasolt fogyasztás előtt megfőzni őket.

A főzés ugyanis nem csak a szalmonellát, a nyers tojásban található egyik legkárosabb baktériumot pusztítja el, hanem a tojásban található protein értékét is növeli, ez teszi a tojást férfiétellé. Úgyhogy sürgősen szerezz be néhány tojást – a tested hálás lesz érte.

Szardínia

Az omega-3 zsírsavban és fehérjékben gazdag szardínia rég elismert, az egészségre pozitív hatású tulajdonsággal rendelkezik, ezért is került a felsoroltak közé. Leggyakrabban kis konzervekbe szorosan csomagolva találjuk őket, emiatt tűnhet férfiatlannak. Kihagyni az étrendből azonban hatalmas hiba, hiszen az omega-3 zsírsav köztudottan jót tesz a szívnek és a hajnövekedésnek.

Az sem mellékes, hogy hatalmas adag proteint tartalmaz, egész pontosan egy 10 dkg-os adagban 25 g. A szardínia a tápláléklánc alján helyezkedik el, ezért nincs tele koncentrált nehézfémekkel, mint a higany, mert csak planktonokkal táplálkozik. Ahhoz, hogy fogyasztható legyen, nem kell semmit tenned, csak nyiss föl egy konzervet és merülj bele.

Hagymás máj

Ha meg akarod tudni, ki fiú és ki férfi a haverjaid közül, kínáld meg őket hagymás májjal: aki először vesz, az az igazi macsó. Bár ennek az ételnek az íze - egyesek szerint - ijesztő lehet, a tápértéke miatt megéri fogyasztani. A borjúmáj például rengeteg proteint, vasat, cinket, A- és C-vitamint tartalmaz, valamint B-vitaminokat, mint B1, B2, B12, amik különösen serkentik a haj- és szőrnövekedést.

A biotin készítményeket hajhullás ellen is használják. A máj mellett a hagyma is hozzájárul a szőrnövekedéshez. Kiváló kén forrás a szervezet számára, mely serkenti a hajnövekedést.

Chilis bab

A chili készítés régóta része a kultúrának. Használatának kezdete az 1850-es évekre tehető, készítése azóta is ugyanarról szól: a legízletesebb – és lehető legcsípősebb – legyen. Akár szereted a csípős ételeket, akár nem, a hagyomány azt tartja, hogy nem igazi férfi az, aki nem bírja a csípőset.

Bár korábban nem sejtették, de mára a legújabb kutatások kimutatták, hogy a chili szó szerint szőrt fakaszt a mellkason. Egyvalami viszont biztos, a chili paprika elősegítheti a szőrnövekedést. A capsaicin, a paprika csípős anyaga egy olyan biológiai folyamatot indít el, amely szerepet játszik a hajnövekedésben. Ehhez hozzávéve a bab és a marhahús protein-, cink- és vastartalmát, könnyű belátni, hogy miért nevezik a chilis babot valódi macsó ételnek.

(P.R.)

Kapcsolódó címkék

evés