hizlaló étel
#Testi problémák

Hizlaló ételek, amiktől elcsábulnak a srácok

2016.09.17.
2 perces olvasási idő

Fánk, fagyi, chips és üdítő. Nemcsak a lányok, de a srácok sem tudnak ellenállni nekik. Nézzük, mi az, amiről a fiúk sem képesek lemondani!

Fánk

Bár nagyon finom, nem szabad túlzásba vinni fogyasztását, ugyanis egy töltött fánkban körülbelül 260 kalória van. A kiegyensúlyozott étrendbe még beleférhet egy-két darab, de vigyázz, mert egy doboz fánk már 3120 kalóriával egyenlő. Ezt pedig sajnos kb. 40 km futással teheted semmissé.

Fagyi

Egy fitnesszel foglalkozó magazin felmérése során férfiakat kérdezett arról, hogy ha életük végéig csak egy fajta ételt ehetnének, akkor mit választanának. A fagyi lett az ezüstérmes. Mivel tartalmaz egy kis proteint és kalciumot, nem is rossz választás, azonban fontos tudni, hogy egy adag vanília fagyi akár 230 kalóriát is tartalmazhat!
Jobb ajánlat: Keresd a cukormentes, diabéteszesek számára is fogyasztható változatokat! Kevesebb zsír van bennük, és a legtöbb ízvariáció mindössze 100 kalóriás, ugyanebből az adagból. {$kepdoboz3}

Chips

Na, és akkor mi lett az aranyérmes, merülhet fel a kérdés. Eltaláltad. Ezt a nassolnivalót a férfiak többsége nem adná fel. Pedig 15 darab chips 160 kalóriának felel meg, és könnyen megeszel belőle akár egy nagy kiszerelésű zacskóval is egyszerre.
Jobb ajánlat: Zsírszegény pattogatott kukorica. Hat csésze csak 100 kalória.

Sör

Az átlagos 0,5 l-es sör 150 kalóriát tartalmaz. Elég minden este meginni egyet ahhoz, hogy kialakuljon a hírhedt sörhas. Ha a derékszélességed meghaladja a 101 cm-t, akkor nagyon nő a szívbetegségek, a cukorbetegség és néhány rákfajta veszélye. És még nem is beszéltünk az alkohol kamasz szervezetre gyakorolt káros hatásairól!
Jobb ajánlat: A Light sörök csak kb. 100 kalóriát tartalmaznak üvegenként.

Hot Dog

Sokan szeretik ezt az amerikai finomságot. Ha elkezded adagolni bele az extrákat is, nagyon hizlalóvá válik. Egy sajtos hot dog 390 kalóriát tartalmaz.
Jobb ajánlat: diófélék.

Pepperonis pizza

Lehet szó póker estről, vagy buliról, esetleg közös meccsnézésről a haverokkal, de ezeken az alkalmakon szinte soha nem hiányozhat a pizza az asztalról. Ilyenkor mindenképp megeszel több szeletet is, és ha a feltétel sonka, szalámi, vagy hús, akkor szeletenként több mint 300 kalóriát is bevihetsz a szervezetedbe. És jól tudjuk, egy szelet soha nem elég…

Óriás hamburgerek

A gyorsétteremláncok azon versenyeznek, kinek sikerül nagyobb hamburgert előállítania. Egy óriás hamburger akár 1140 kalóriát és 75 g zsírt is tartalmazhat.
Jobb ajánlat: egy sima hamburger grillezett marhahúsból.

Sült krumpli

„Kérsz sült krumplit mellé?” – ugye milyen ismerős kérdés? A többség nem is tud ellenállni az ajánlatnak, de meglepődhetsz, ha elmondjuk, hogy egy nagy adag sült krumpli annyi kalóriát is tartalmazhat, mint egy átlagos hamburger!
Jobb ajánlat: szeletelt alma, vagy más gyümölcs.

Koffeintartalmú üdítőitalok

Ne tagadjuk, a szénsavas üdítőital, amiben még koffein is van, tökéletes választásnak tűnik buli előtt, vagy buli után másnap reggel arra, hogy felpörögjünk. De ha minden nap felhajtasz néhányat, akkor a kalóriák is gyorsan összeadódnak. Egy adagban akár 250 kalória is lehet.
Jobb ajánlat: kávé (noha rendszeres fogyasztása kamaszoknak nem ajánlott, időnként mindenkinek lecsúszik egy-egy) – önmagában nem igazán tartalmaz kalóriát, de zsírszegény tejjel is csak 100 kalória!

Mézes-chilis csirkeszárny

Noha egészségesnek hangzik – hiszen csirke – egy adag azonban kb. 700 kalóriát tartalmaz, és még nem említettük a hozzá járó mártogató szószt, amivel akár rögtön 1000 kalória fölé is kúszhat észrevétlenül a kalória beviteled!
Jobb ajánlat: Grillezett csirkemell, joghurtos öntettel – még ha nem is hangzik oly csábítóan…

(KamaszPanasz - Gy. Z.; webMD)

Kapcsolódó címkék

fiúknak