szex
#Testi problémák

Amikor nem áll fel

2019.09.26.
1 perces olvasási idő

Előfordulhat, hogy a szexuális együttlétkor nem áll fel. Nem tudod, hogy mi okozza? Lássuk, milyen kiváltó okok jöhetnek szóba.

Számos oka lehet annak, ha merevedési problémája van egy fiúnak. Egészségügyi oka is lehet, azonban fiatalkorban a legtöbb esetben pszichológiai okok vannak a háttérben.

Fiatal párPartner és a környezet

Az első pszichológiai jellegű probléma a partnerből és a helyből eredhet. Amennyiben nem szeretjük igazán a partnerünket, nem vonzódunk hozzá, komoly problémák léphetnek fel a szexuális együttlét alkalmával.

A nem megfelelő hely vagy időpont is bezavarhat. Korántsem romantikus például egy hangos és zsúfolt fesztivál kellős közepén, egy sátorban szeretkezni. Ennél is veszélyesebb, ha részegen egy házibuliban csinálod.

Gyakran okoz problémát a stressz, a sietség vagy éppen egy zavaró pillanat. Ezért is fontos, hogy mindig nyugodt körülmények között találkozzatok.

  • Legyél romantikus, ne sajnáld a virágokat vagy a gyertyákat.
  • Ne akard, hogy 20 perc alatt vége legyen!

Érzelmi tényezők

A második pszichológiai jellegű probléma a nem megfelelő kapcsolat a partnerek között. Fontos ugyanis, hogy magas fokú bizalom legyen a lány és a fiú között. Ha nem bízol a másikban, akkor görcsölni fogsz, nem tudsz ellazulni.

Ha nem a lányokat szereted

Az is merevedési zavart okozhat, ha sokkal inkább vonzódsz a saját nemedhez, mint a lányokhoz. Ezzel a témával már nagyon sokszor foglalkoztunk, érdemes utána olvasnod.

Káros szenvedélyek, betegségek

A pszichológiai problémákon kívül a helytelen életmód is lehet oka a merevedési zavarnak. Ilyen például a mértéktelen alkoholfogyasztás vagy a drogok használata. Egyes gyógyszerek is okozhatnak ilyen gondot. Szintén merevedési zavarhoz vezethet a depresszió, az aggódás, a személyiségzavar, ezen kívül a magas vérnyomás, a fáradtság és a kialvatlanság.

Ne feledjétek, nem szabad összekeverni a merevedési zavart az impotenciával.

(KamaszPanasz - Cs. B., Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus)