Testi problémák, pénisz

#Testi problémák #pénisz

42 db cikk a témában

Húgyúti fertőzések: házi módszerekkel a kínzó tünetek ellen
#panasz
2023.12.04.

Húgyúti fertőzések: házi módszerekkel a kínzó tünetek ellen

A húgyhólyag- vagy húgyúti fertőzés olyan kóros állapot, amikor a baktériumok a húgyúti szerveket (vese, húgyhólyag és húgycső) érintik. Enyhébb tünetek esetén még segíthetnek a házi módszerek, azonban fontos tudni, hogy komoly szövődménnyel is járhatnak a húgyúti fertőzések, ezért nem szabad halogatni az orvos felkeresését!

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2023.10.28.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni
#ondó
2023.09.25.

Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni

Tudtad, hogy a spermiumok az ondónak csak 0,5 százalékát alkotják, gyorsabbak, mint a jaguár, s eleinte azt gondolták a spermiumról, hogy miniatűr emberkéket hordoz? A fiúknak milliliterenként átlagosan 60-120 millió spermiumuk van, ami proteint, C-vitamint és kalciumot is tartalmaz.

Nőhet még a péniszem?
#pénisz
2023.09.09.

Nőhet még a péniszem?

Tisztelt Doktornő! A húszas éveiben járó férfi vagyok, és a pénisznövekedésről szeretnék kérdezni. Már általános iskolában is szó esett a felvilágosító órák keretében a pénisz méretéről, illetve arról, hogy ez a testrészünk folyamatosan nőhet, egészen 20 éves korunkig, illetve a keringő vér mennyiségétől is függhet a mérete.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai
#pénisz
2023.08.29.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai

Piros foltok a makkon, szeretkezés után megjelenő apró piros pöttyök a fitymán, apró fehér, pattanásra hasonlító elváltozások a péniszen... Tudod, hogy mi okozza ezeket és hogy akár veszélyesek is lehetnek, illetve ha ilyesmit tapasztalsz, mi a teendőd? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ cikkünkből.

Álló helyzetben - avagy amit tudni akarsz az erekcióról
#erekció
2023.07.24.

Álló helyzetben - avagy amit tudni akarsz az erekcióról

Eddig a péniszed a lábaid között, nyugodtan lógott, ám mostanában gyakran kínos helyzetbe hoz azáltal, hogy minden különösebb ok nélkül megkeményedik és mereven eláll a testedtől? Isten hozott a felnőttkor küszöbén!

A körülmetélés - Gyakori kérdések
#körülmetélés
2023.04.03.

A körülmetélés - Gyakori kérdések

A kisfiúk laza bőrfedéllel születnek, amely lefedi és védi a pénisz lekerekített felső részét. Ezt a bőrt fitymának nevezik. Idegeket, ereket és az izom egy apró részét tartalmazza. Amikor a fiúgyermek megszületik, a fityma a péniszhez tapad. Ahogy felnő, elválik tőle. Ez lehetővé teszi, hogy a vizelet könnyebben távozzon, valamint, hogy a bőr visszahúzódjon, amikor a fiatalnak erekciója van. A körülmetélés a bőr eltávolítását jelenti a pénisz csúcsán.

Az ondóhólyag-gyulladás
#ondóhólyag
2022.10.07.

Az ondóhólyag-gyulladás

Az ondóhólyag-gyulladás leggyakrabban a prosztata gyulladásához társul, de önálló kórképként is előfordulhat.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

Átlagos péniszméret tini korban
#pénisz
2020.04.02.

Átlagos péniszméret tini korban

Sok tinédzser fiúban felmerülnek kérdések a serdülőkorral kapcsolatban, ezek közül az egyik legégetőbbnek az átlagos, normális péniszméret bizonyul. Honnan tudd, mi a normális? Valami baj van veled, ha túl kicsi? Cikkünkben ezen kérdésekre kapsz választ!

Amikor nem áll fel
#szex
2019.09.26.

Amikor nem áll fel

Előfordulhat, hogy a szexuális együttlétkor "nem áll fel". Nem tudod, hogy mi okozza? Lássuk, milyen kiváltó okok jöhetnek szóba.

Túl heves aktus: pénisztörés lehet a vége
#törött pénisz
2018.05.01.

Túl heves aktus: pénisztörés lehet a vége

Bármilyen furcsán is hangzik, annak ellenére, hogy nincs benne csont, a pénisz igenis eltörhet! A pénisztörés, illetve a pénisz lágyrészének sérülése urológiai vészhelyzetnek számít, egyes esetekben a húgycsövet is érintheti, és azonnali sebészeti beavatkozást igényel. A pénisztrauma kezelési célja elsősorban a pénisz hosszának, merevedési funkciójának megőrzése.