Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

181 db cikk a témában

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#száj
2014.12.13.

Kirepedezett, száraz ajkak

Az ajkak cserepessé és szárazzá válhatnak, amikor ki vannak téve a nap, a szél, és a hideg és a száraz levegő hatásainak. Egy ajakbalzsam védőréteget képez, és segít megtartani az ajkak nedvességtartalmát.

#fogápolás
2014.12.07.

A fogselyem helyes használata

Tudjuk hogy utálod, de a fogselyem használatával tényleg megőrizheted egészséges és esztétikus mosolyodat. Íme, hogy csináld helyesen.

#fertőzés
2014.11.22.

Intim fertőzés? Tégy ellene!

Kellemetlenek, sokszor kínosak lehetnek az intim fertőzések, amelyek egy részének okát és kezelését dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere világította meg.

#pattanás
2014.10.25.

Pattanáskezelés a konyhából

Amikor egy csúnya pattanás éktelenkedik az arcodon, kétségbeesés helyett alkalmazz a konyhában is megtalálható dolgokat pattanás hatékony kezelésére. Az általunk ajánlott termékek olcsók, könnyen beszerezhetők és alig, vagy egyáltalán nem igényelnek előkészületet. Annak érdekében, hogy az arcod tiszta és friss maradjon, használd az alábbi háztartási cikkeket!

#haj
2014.10.14.

Gyönyörű haj olcsón, természetesen

Az egészséges és szép hajért sokan sokféle módszert kipróbálunk. Ám felmerül a kérdés: nem túl drágák a hajápoló termékek és kezelések? Igen, azok – de nem is feltétlenül kell megvenned őket.

#haj
2014.10.11.

Hogyan növeszd meg a hajadat természetes módszerekkel?

Szeretnéd, ha a hajad amellett, hogy egészséges, hosszabb is lenne? A haj gyors növekedését ígéri számos hajápolási termék – ezek viszont nem feltétlenül megbízhatóak. Ha biztosra akarsz menni, a most következő receptek segítségével természetes úton növesztheted meg a hajadat.

#köröm
2014.10.07.

Néhány tény a körömről és ápolásáról

A körömápolás nagyon fontos, nemcsak azért, hogy a külsőd divatos legyen, de már azért is, hogy ápoltnak tűnj. Az ápolatlan kezek/körmök éppúgy lehetnek visszataszítóak, mint a zsíros/korpás haj, épp ezért fontos, hogy törődj vele.

#bőr
2014.09.18.

3 bőrbetegség, amit súlyosbít a stressz

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza szerint az embereknél is hatással van a lelkiállapot a bőrre.

#fül
2014.08.25.

Fültisztítás helyesen

A fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. Ez egy zsíros, kenőcsös massza, amely levált hámsejteket, szőrszálakat, és az esetlegesen odakerülő port és szennyeződéseket is tartalmazza. Fontos hangsúlyozni, hogy a hallójárat nem koszos, nem igényel tisztítást, mosást. A hallójárat öntisztuló, így a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet.

#fog
2014.08.25.

Összefügg az ínygyulladás és a cukorbetegség?

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

#tetoválás
2014.08.07.

A tetoválás múlandó, az allergia örök: a henna veszélyei

A legtöbb strandon, üzletsoron, a turisták által látogatott helyek közelében egyre-másra bukkannak fel az ideiglenes tetoválásokat készítő művészek. Az alkotásokat fiatalok, idősebbek is szívesen viselik, nem árt azonban az óvatosság, a fekete színt biztosító adalékanyag allergiát okozhat.

#visszér
2014.07.30.

A bőrnek is szüksége van oxigénre

A bőr idővel nem csak azért ráncosodik és veszti el ragyogását, mert csökken kollagén és elasztin-termelő képessége, de azért is, mert 20 éves korunk után gyengül az oxigén ellátottsága. Kalina Petronella, kozmetikus az oxigén szerepére hívta fel a figyelmet.

#gomba
2014.07.21.

Szégyelled a lábaidat? Van megoldás a gombára

Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza.