Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

182 db cikk a témában

#korpás fejbőr
2014.03.06.

Hajhullást bőratka is okozhat

Tavasszal a fésülködés és hajmosás során elvesztett hajszálak mennyisége ijesztően megszaporodhat.

#fog
2014.03.03.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

#fog
2014.02.04.

Rossz szokások, melyek ártalmasak a fogakra

Odafigyelsz a fogaidra, mosod őket, gyakran használsz fogselymet és évente kétszer még a fogorvosodat is meglátogatod? Helyesen teszed. Valószínű neked is van legalább egy rossz szokásod, ami mellett a jók eltörpülnek és veszélyezteti fogaid épségét. Itt egy lista az öt legrosszabb fogászati szokásról, és hogy hogyan szokj le róluk.

#fog
2014.01.30.

Az ínygyulladás komoly következményekkel járhat

Fogmosás, szájápolás és rendszeres fogorvosi vizit – kutatások szerint a fogak és az íny egészségének megőrzése az ereknek is jót tesz. Dr. Záborszky András, az Oxygen Fogászat fogorvosa az összefüggésekről beszélt.

#menstruáció
2014.01.20.

A nővé érés pillanata

Mindennek eljön az ideje, az első menstruációnak is. Az első menzesz örömteli izgalma mellett kicsit rémisztő is lehet. Abban szeretnénk segíteni neked, hogy első havi vérzésed ne tartogathasson meglepetést számodra!

#fogmosás
2014.01.07.

Napi két fogmosás - Hitted volna, hogy...

Eddig is közismert volt, hogy a fogmosás elengedhetetlen tartozéka mindennapjainknak és alapfeltétele fogaink egészségének, brit kutatók egyik tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta kétszer megmossák fogsorukat, azok esetében jelentősen kisebb eséllyel következik be szívinfarktus.

#pms
2013.12.20.

További kérdések és válaszok a menstruációról

Számos olyan kérdésed lehet a menstruációddal kapcsolatban, amelyet eddig nem mertél megkérdezni az anyukádtól, az orvosodtól, a nővéredtől vagy a barátnődtől. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és meg is válaszoljuk azokat.

#haj
2013.11.16.

Hosszú legyen vagy rövid a hajad?

Örök vita tárgya, főként a 20. század végétől, hogy egy nő kizárólag akkor nőies-e, ha hosszú a haja. A férfiak erős befolyást gyakorolnak ránk e tekintetben, ugyanakkor számos olyan híres nő van, akinek a haja rövid. Gondoljunk csak itt például Diana hercegnőre, vagy Victoria Beckhamre.

#bőr
2013.10.24.

Hogyan hidratáld a bőrödet?

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Hogyan őrizhetjük meg a bőr rugalmasságát?

#egészség
2013.09.08.

Apró dolgok, melyek károsak az egészségünkre (1. rész)

Mindannyiunk csinál olyan apró és rendszeres az egészségünkkel kapcsolatos hibákat, amelyek hosszú távon igenis károsak lehetnek. Mindezek csak azért, mert nem vagyunk tisztában, hogy valamit rosszul csinálunk. Most pedig jöjjenek az általunk elkövetett leggyakoribb egészségünkkel kapcsolatos hibák.

#pattanás
2013.08.23.

Pattanás kisokos

Okozhatnak-e a gyorsételek pattanást? A zsíros haj napi mosásával megelőzheted a pattanásokat? A fiúknál vagy a lányoknál súlyosabbak a pattanások?

#mérgezés
2013.06.27.

Melyek a leggyakoribb mérgezések?

A statisztikai adatok alapján a leggyakrabban gyógyszerek okoznak mérgezést, az utóbbi években az összes mérgezéses eset közel kétharmada ilyen volt. A második helyen az alkohol áll, ezt követik sorrendben az ipari és háztartási szerek, a kábítószerek, valamint a növényvédő szerek.

#vegyszer
2013.04.02.

Pattanásos bőr: a leggyakoribb kérdések

A pattanások a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartoznak, amelyekről egy generációval ezelőtt úgy gondolták, a zsíros ételek és az édességek fogyasztása miatt keletkeznek, de ma már a szakértők tudása nagyobb a pattanások forrása és kezelése tekintetében.