visszér
#Testi problémák

A bőrnek is szüksége van oxigénre

2014.07.30.
1 perces olvasási idő

A bőr idővel nem csak azért ráncosodik és veszti el ragyogását, mert csökken kollagén és elasztin-termelő képessége, de azért is, mert 20 éves korunk után gyengül az oxigén ellátottsága. Kalina Petronella, kozmetikus az oxigén szerepére hívta fel a figyelmet.

Az oxigén a bőrnek is fontos

A bőrnek is szüksége van oxigénre

Azt már eddig is tudtuk, hogy a tüdőnkbe jutó oxigén a véráram útján jut el a szerveinkig és a legkisebb kapillárisokig. A rossz vérellátás következményei pedig szintén ismertek, legyen szó hideg végtagokról, zsibbadásérzésről vagy akár érszűkületről. Az azonban kevésbé köztudott, hogy az oxigén hozzájárul a bőr egészséges működéséhez, fenntartja hidratáltságát. Ahogyan sok más fiziológiai érték, az oxigénellátottság is 20 és 30 éves korunk közt van a csúcsponton és ezután sajnos romlik. Mivel lassul az anyagcsere és a bőr megújulási képessége is, a sejtek megújulási ciklusa is jóval tovább tart már, mint 28 nap, akár a 40 napot is elérheti. Vagyis a kozmetikai kezeléseknek is mélyebbre kell hatolniuk az eredményesség érdekében.

Honnan tudhatjuk, hogy rossz az oxigén ellátottságunk?

-A kor csak egy összetevője a bőr állapotromlásának, a folyamatot fokozza a helytelen életmód, a dohányzás, a túl sok napfény, a folyamatosan viselt, vakolatszerű smink, de olyan, rajtunk kívülálló tényezők is, mint a légszennyezettség. Mivel a bőrünkben lezajló összes folyamathoz oxigénre van szükségünk, ennek hiányában a következő jelekre figyelhetünk fel: a bőr viaszossá, fénytelenné válik, veszít rugalmasságából, esetleg a meglévő problémák, aknék, mitesszerek állapota is romolhat - hangsúlyozza Kalina Petronella.

Megoldás a problémákra

- Ma már egy egyedülálló eljárással, hatóanyagok infúziójával is képesek vagyunk táplálni a bőr legmélyebb rétegeit. A bőr felszínét a bőrtípusnak megfelelő hatóanyaggal kezeljük, majd 2 Bar nyomású, tiszta oxigén segítségével a speciális hatóanyagokat, nanoszóma szérumokat a sejt közötti térbe juttatjuk. A kezelés lépései: dermabrázió, vákuumos arckezelés, oxigén infúzió, Oxy spray, oxigén aromaterápia – ismerteti Kalina Petronella kozmetikus.

A kétórás eljárás feltölti a ráncokat, kisimítja az arc finom vonalait, megelőzi az arc öregedését, újraépíti a sérült bőrt, feszesít, kezeli a gyulladt, aknés bőrt, elhalványítja a pigmentfoltokat. Már az első kezelés nagyon látványos, megfiatalítja az arc bőrét és nagyon kellemes, relaxáló hatással bír.

Oxygen Wellness