Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

182 db cikk a témában

#haj
2014.07.12.

Hogyan gyorsíthatod a hajnövekedést?

A szép, egészséges és hosszú haj minden lány álma. Ám nem elég csak várakozni arra, hogy egyszer majd megnő a hajunk. Rengeteg praktika létezik, amivel nemcsak hosszabbá, hanem egészségesebbé is teheted a hajkoronád.

#bőr
2014.07.06.

A nyári bőrbetegségek kezelhetők

Bizonyos bőrbetegségek gyakrabban jelentkezhetnek nyáron, főként azért, mert az izzadás provokálja azokat, vagy a vízben fertőződhetünk meg velük. Dr.Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus a szemölcs, a gomba és a melegkiütés fajtáiról, kezeléséről beszélt.

#lencse
2014.06.30.

A kontaktlencsék tisztán tartása

A kontaktlencsék igazán kényelmesek lehetnek, főleg nyáron. Ám ha elhanyagolod őket, és nem figyelsz a tisztaságukra, akkor könnyen bekövetkezhet fertőzés.

#fertőzés
2014.06.25.

A húgyúti fertőzések tünetei

A húgyúti fertőzés igen gyakori egészségügyi probléma, sok embert érint. Bárki elkaphatja a fertőzést, de a lányok körében gyakoribb, mint a fiúknál.

#rosacea
2014.06.24.

Természetesen a rosacea ellen

Az első tavaszi napsugarak megjelenése óta egyre több gondot okoznak a rosacea tünetei. Piros foltok, makacs bőrpír, gennyes pattanások sújtják azokat, akik ebben a bőrbetegségben szenvednek. Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa olyan komplex megoldást kínál, amelynek segítségével a rosacea tartósan kezelhető.

#tisztálkodás
2014.06.18.

Intim tisztálkodás és szőrtelenítés: amit tudnod kell

Hajat mosol, dezodort használsz, illatos fürdőt veszel, és rendszeresen szőrtelenítesz. De mi a helyzet az intim részekkel? Mit kell tudni a tisztálkodásról és a szőrtelenítésről? Sokan nem fektetnek kell hangsúlyt az intim részek higiéniájára. Cikkünkből mindent megtudhatsz, ami fontos a személyes higiénia szempontjából.

#bőr
2014.05.19.

Milyen ápolást igényel a zsíros bőr?

Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.

#fog
2014.05.12.

5 tévhit a fogágy betegségeiről

Sokan nem tudják, de a fogágyat, az ínyt érintő betegségekkel egy specialista foglalkozik: a parodontológus. Dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat parodontológusa a fogággyal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

#fül
2014.05.12.

Fáj a füled? Az ok lehet hallójárat-gyulladás

Strandolás, úszás közben sokan tapasztalhatják, hogy fáj a fülük, a fülkagylójuk és mintha beszűkült volna a hallójáratuk. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szerint a hallójárat-gyulladást gyakran az uszodákban, medencékben „szedjük össze”.

#festékzavar
2014.05.11.

Májfoltok, szeplők, bőrhibák: mire utalnak?

Tudnunk kell, hogy a szeplők és a májfoltok csupán a megjelenésünket zavarhatják, egyéb kellemetlenségekkel, következményekkel nem járnak – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa.

#kontaktlencse
2014.05.08.

Megfelelően kezeled a kontaktlencsédet?

Egy felmérés szerint bár a kontaktlencsét viselők úgy vélik, megfelelően kezelik a lencséjüket, csupán töredékük jár el valóban gondosan. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész, kontaktológusa az alaposságra és a veszélyekre is felhívta a figyelmet.

#fityma
2014.03.22.

A fityma letapadása

A fityma sejtes letapadása esetében a fityma belső lemeze nem válik el a makktól, ez jellemző az újszülöttek döntő többségére, nincs szó kóros jelenségről. A növekedés során a fityma a makktól spontán elválik, és a pubertás kor végére fityma normális esetben könnyen hátrahúzhatóvá válik a makkról.

#bőrápolás
2014.03.14.

Bőrápolási tévhitek

Rengeteg bőrápoló terméket találhatsz a boltok polcain, ám honnan tudod, hogy melyik a legjobb neked? Segítünk, leleplezzük a leggyakoribb bőrápolással kapcsolatos mítoszokat.

#haj
2014.03.13.

Hajápolás roncsolás nélkül

A hajszárító, a hajvasaló, a hajsütővas mind-mind arra lettek kitalálva, hogy otthon is olyan hajat tudjunk készíteni, mint a fodrásznál, vagy legalábbis hasonlót. De ha mindezeket rosszul vagy helytelenül használod, a hajad könnyen úgy nézhet ki, mintha rehabra várna. Most következő cikkünkben tanácsokat adunk ahhoz, hogy hogyan óvd meg hajad épségét, vagy hogyan állítsd helyre, ha már véletlenül bekövetkezett a katasztrófa.