Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

181 db cikk a témában

#töredezett köröm
2015.06.05.

Mitől lesz töredezett a körmöm?

A töredezett körmök tipikus eredményei a túl sok vízzel való kapcsolatnak - gondolj csak az órákig tartó fürdőzésre, a mosogatásra. A körömlakklemosó is szárítja a körmöket, emellett töredezettek is lehetnek tőle. De fontos tudni, hogy a töredezett körmök nem vitamin- vagy ásványi anyag hiányának jelei.

#szeméremszőrzet
2015.05.27.

A szeméremszőrzetről pro és kontra

Szeméremszőrzete mindenkinek van, de igazából nem mindenki tudja, hogy mit kezdjen vele. Közeledik az igazi nyár, a bikiniszezon, így nem árt beszélni erről a témáról, amely tinik ezreit foglalkoztatja szerte a világon.

#haj
2015.05.21.

Mitől lesz gyönyörű a hajad?

Rohanás, rohanás, mindig csak rohanás. A hajápoláshoz pedig idő kell. A minimum, amit megtehetsz az, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont használod. De ugye azzal is csak pikk-pakk megmosod a hajad, esetleg teszel rá valami balzsamot. Nem tévedtünk, igaz?

#nő
2015.05.09.

Az egészséges hüvelyflóra

Általában amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

#civilizáció
2015.04.14.

Átalakítja testünket a civilizáció

Egyre magasabbra növünk, és egyre kevésbé vagyunk agresszívak. Az intelligenciánk viszont hanyatlásnak indult - ezt köszönhetjük a civilizációnak. A kék szem és a fehér bőr is új jelenség.

#baktérium
2015.03.25.

Higiéniával a kínos problémák ellen

Baktériumok, bőrgomba, pattanások, izzadás, rossz lehelet, testszag: a kamaszok rémálmai. Megfelelő higiéniával azonban mind megelőzhető!

#kozmetikumok
2015.03.10.

A kozmetikai allergia

A krémek, samponok, dezodorok, arcfestékek, parfümök és más kozmetikumok mindennapos használói vagyunk. Egy felnőtt átlagosan napi 7 féle kozmetikai terméket ken magára. Bár a kozmetikumok használatával bőrünket szebbnek és egészségesebbnek látjuk, ezek a szerek bőrirritációt és allergiás reakciót is kiválthatnak. Főleg a kozmetikumokban lévő illatosító anyagok és tartósítószerek azok, amelyek allergénként viselkednek.

#szemöldök
2015.02.26.

A szépség és a szemöldök

A szemöldök furcsa módon ott is van, meg nincs is az arcon. Ha gyönyörű, akkor a női arc is sokkal szebb, a legtöbb esetben mégsem tudjuk, hogy ezt az érzést egy csodaszép, ívelt szemöldök teszi. Viszont, ha csúnya, akkor az arc szépsége is tompul. Nem érdemes feltétlenül a divatot követni, hisz nem biztos, hogy nekünk pont az áll jól, ami a sztároknak.

#pattanás
2015.01.17.

Mit tehetünk a száj körüli pattanások ellen?

Periorális dermatitisz száj körüli kiütéseket, vörös pöttyöket és pattanásokat okozó makacs bőrbetegség. A probléma sokakat érint, de csak kevesen találnak rá tartós megoldást. Az átmeneti javulást hozó diéták, szteroidos krémek és smink nélküliség helyett Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa a probléma gyökerét kutatja és kezeli sikerrel.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre
#bőr
2015.01.07.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre

Számos házi készítmény van száraz és viszkető bőrre, így többé már nincs szükséged a boltok drága termékeire. Ha a te bőröd is száraz, ismered azt az érzést, amikor kényszert érzel arra, hogy megvakard a bőröd. Az alábbi tippek viszont azonnali megkönnyebbülést hoznak – próbáld ki őket te is!

#pattanás
2015.01.03.

Tiszta bőr lépésről lépésre

Gyakran jelennek meg az arcon, a mellkason, a háton, és a vállon foltok, mitesszerek vagy pattanások, vagyis azokon a helyeken, ahol nagyobb számban fordul elő a bőr irharétegében faggyúmirigy.

#fog
2014.12.20.

Fogápolási tévhitek

A lakosság körében elterjedt bölcsességek hallatán a fogorvosok a fejüket csóválják, joggal, ők ugyanis tudják milyen következményekkel járhatnak a rossz szokások. Összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus hibát.

#pattanás
2014.12.20.

A leggyakoribb bőrgyógyászati tévhitek

Jót tesz a pattanásos bőrnek a napfény? A barnító krémek valóban védenek az UV-sugárzástól? Cikkünkben a bőr ápolásával, betegségeinek kezelésével kapcsolatos néhány tévhit eloszlatását kívánjuk elősegíteni.

#tetoválás
2014.12.18.

7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van

Mielőtt elhagytad a tetoválószalont, adtak néhány bőrápolási tanácsot az új tetoválásoddal kapcsolatban. Izgalmadban talán elfelejtetted őket, vagy csak biztos akarsz lenni benne, hogy helyesen ápolod az új tetoválásodat. Nem mindig könnyű mindenre emlékezni, nem igaz?