pattanás
#Testi problémák

Diéta segíthet a pattanások kezelésében

2014.09.07.
1 perces olvasási idő

Az alacsony szénhidrát-tartalmú étrend nem csak az alakodon segít – a pattanásokat is enyhítik!

Pattanások és diéta

Bár még csak néhány kutatás foglalkozott konkrétan ezzel a témával, az eredmények magukért beszélnek.

Az ételekkel is harcolhatsz a pattanások ellen„Elviekben azoknak az embereknek, akiknek aknéjuk van, nagy valószínűséggel lehet hiperinzulinémiájuk is, ezáltal azok az ételek, melyeknek alacsony a glikémiás indexük, a hormonrendszert befolyásolva segíthetnek kontrollálni az aknés problémákat.” – nyilatkozta Dr. Alan R. Shalita, a tanulmány vezetője.

A hiperinzulinémia akkor alakul ki, amikor az inzulin nevű hormonból túl sok található a vérben – az alacsony glikémiás indexű (általában szénhidrát szegény) ételek pedig segíthetnek a vércukorszintedet rendben tartani.

„Arra bátorítanám az aknéval küszködő pácienseket, hogy csökkentsék a szervezetükbe bevitt szénhidrátok mennyiségét és figyeljenek oda a tejtermékek mértékletes fogyasztására is.” – tette hozzá a szakértő. Arra is kitért, hogy feltételezésük szerint a tejtermékek is felelősek lehetnek az aknéért.

Mit tehetsz az aknék ellen?

Az a jó hírünk, hogy egyre több lehetőséged van, amivel kezelheted az aknés problémáidat. „A vény nélkül kapható termékek a legjobbak arra, hogy csökkentsd az aknédat. A szalicilsavas arctisztítók, illetve utána egy benzoil-peroxid tartalmú termék alkalmazása az arcon rendkívül hatékony, és segít szárítani a bőrödet, hogy ezzel is csökkentsd az akné tüneteit.

Keresd fel a bőrgyógyászodat!

Az emberek manapság alternatív pattanás-kezelési lehetőségeket is keresnek, bizonyos lézerkezelések segíthetnek az aknén és az akné okozta sebeken.

Más aknékezelő megoldás lehet bizonyos fogamzásgátló tabletták szedése, illetve egyes antibiotikumok alkalmazása is, ám csakis szakember ajánlására és orvosi ellenőrzés mellett.

(Gy.A., webMD.com)