Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

5 ok, amiért érdemes lenne mindennap teázni
#tea
2022.12.21.

5 ok, amiért érdemes lenne mindennap teázni

Jobban védhetnénk egészségünket, ha több teát fogyasztanánk, mivel ennek az italnak számos kedvező hatása van. A rendszeres teaivás ráadásul hozzájárulhat a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.

Hétvégi méregtelenítés
#méregtelenítés
2022.12.09.

Hétvégi méregtelenítés

Nem kell hónapokig böjtölnöd vagy rossz ízű turmixokat innod azért, hogy a testedben felhalmozódott méreganyagok kitisztuljanak. Egy villámgyors módszerrel ismertetünk meg, ami segítségével akár egy hétvége alatt is hatásos méregtelenítést végezhetsz.

Megdőlt egy tévhit a kávéfőzőkkel kapcsolatban
#kávé
2022.12.06.

Megdőlt egy tévhit a kávéfőzőkkel kapcsolatban

A Tudatos Vásárlók Egyesülete idén is utánajárt, hogy melyik kávéfőző hozza ki a legtöbbet a kávészemekből. A kávét mindenki máshogy szereti, azonban az összes variáció alapja egy jó eszpresszó. Rengeteg kávéfőző termék van manapság a boltokban, ezért nem egyszerű elsőre eldönteni, melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb. És tényleg a drágább a jobb?

A legjobb őszi vitaminforrások
#ősz
2022.10.30.

A legjobb őszi vitaminforrások

Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!
#gyorsétterem
2022.10.26.

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!

Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek tudták, hogy mit esznek. A mára már ikonná vált hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott, darabolt és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.

Miért épp a futás?
#futás
2022.10.20.

Miért épp a futás?

A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangoztatni. Ha másra nincs is időnk, lábaink mindig "kéznél vannak": a futás az egyik legegyszerűbben végezhető testmozgás, ám van néhány, a köztudatban tévesen élő hiedelem vele kapcsolatban. Tényleg okosabbak is lehetünk általa? A szex komolyan elnehezíti lábainkat, és a futás nem biztos, hogy fogyást is eredményez? Nézzük szépen sorban...

Hogyan tudod a legbiztosabban elkerülni az elhízást?
#elhízás
2022.10.20.

Hogyan tudod a legbiztosabban elkerülni az elhízást?

Világszerte több mint 375 millió gyermeket érint az elhízás. Az Egyesült Királyságban minden tizedik gyermek elhízott, amely az egyik legmagasabb arány Európában. Ha ez nem változik, a gyermekkori elhízás 2025-re több mint minden harmadik 20 éves felnőtt elhízásához vezet majd!

Íme, pár alacsony kalóriatartalmú finomság
#testsúly
2022.09.17.

Íme, pár alacsony kalóriatartalmú finomság

A diétád közben egy kis finomságra vágysz? Nem kell, hogy egy kis nyalánkság miatt feladd az elhatározásodat. Válassz a legjobb alacsony kalóriatartalmú finomságok közül, és folytasd a diétádat bűntudat nélkül!

A túlzásba vitt sózás veszélyei
#só
2022.09.08.

A túlzásba vitt sózás veszélyei

Mint az ismeretes, a túlságosan sós ételek fogyasztása az egekbe emelheti a vérnyomást. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a túlzott sófogyasztás a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is jelentősen növeli.

Mit is jelent az anyagcsere?
#anyagcsere
2022.09.04.

Mit is jelent az anyagcsere?

Ismerősek a következő mondatok? "Már attól is hízom, ha ránézek az ételre, mivel lassú az anyagcserém. Más annyit ehet, amennyit csak akar, mert gyors az anyagcseréje." Bizony, a fogyás körül keringő tévhitek közül az anyagcsere (metabolizmus) viszi a pálmát.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?
#edzés
2022.08.20.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?

Elég egy rohanós nap, egy pluszfeladat, egy túlvállalás és már borul is a rend. Kimarad az evés, túlhajtod magad az edzésen, aztán ájultan esel össze a pályán. Ahogy az sem kellemes, amikor a gyorsan, szinte rágás nélkül bedobált ételek sziklává állnak össze a gyomrodban.

A rágógumi káros a környezetre
#rágógumi
2022.08.18.

A rágógumi káros a környezetre

Ha benyúlunk a pad alá a suliban, ott van. Ha leülünk egy padra a parkban, a ruhánkba ragad. Ha a járdán sétálunk, a cipőnkre tapad. De valójában belegondoltunk már abba, hogy a közkedvelt leheletfrissítő nem csak számunkra, de a környezetünk számára is igen kellemetlen és kedvezőtlen hatással van?

(T)edd magad boldoggá
#evés
2022.07.25.

(T)edd magad boldoggá

Amikor problémák özöne vesz körül, vagy a szokásosnál is nagyobb a stressz a munkahelyen, a megfelelő étellel elűzheted a rossz hangulatot. Ha már evéssel akarod a jobb hangulatot elérni, tedd egészségesen! Van néhány tippünk…