Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

Túl sovány vagy? - Tippek, ha hízni szeretnél
#hízókúra
2022.07.21.

Túl sovány vagy? - Tippek, ha hízni szeretnél

A hízni vágyók gyakran hajlamosak figyelmen kívül hagyni, hogy a súlygyarapodás - ahogy a fogyni vágyóknál a súlyvesztés - nem mindegy, hogy hogyan és milyen áron történik. A legtöbb esetben csak az a cél lebeg a szemeik előtt, hogy a mérleg végre nagyobb számot mutasson, pedig a türelem, az eltökéltség és az egészséges táplálkozás ugyanolyan fontosságú a siker érdekében, mint amikor valaki fogyni szeretne.

60 piszkos kis kalóriaégető trükk
#kalória
2022.07.16.

60 piszkos kis kalóriaégető trükk

El sem hinnénk, hány egyszerű módja van a kalóriák elégetésének. Elegendő alvás, rágózás vagy a házimunka saját kézzel való elvégzése is előrelendíthet a súlycsökkentésben.

Fogyókúrás ételek
#fogyókúra
2022.07.06.

Fogyókúrás ételek

Bizony nincs egyszerű dolga a fogyni vágyónak vagy csak a változatos étrendet keresőnek a mai rohanó világban. A rendszeres testmozgás mellett nem árt odafigyelni arra, hogy mit is eszünk és mennyit, és hogyan van az adott étel elkészítve.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység
#glutén
2022.06.24.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység

A manapság népszerű diéták többsége nem csak a szénhidrát csökkentése céljából javasolja a pékáruk, tészták fogyasztásának mellőzését. Egyes felvetések szerint a gabonák egyik összetevője, a glutén amellett, hogy jelentősen lelassíthatja a fogyást, az egész szervezetre kiterjedő panaszokat is okozhat. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával kapcsolatba hozható betegségeket vesszük górcső alá.

A legnépszerűbb fogyókúrák
#fogyókúra
2022.06.01.

A legnépszerűbb fogyókúrák

A bőség zavara áll fenn, amikor túlsúllyal küszködve elszántnak hitt pillanatunkban a világhálón kutatunk a legújabb fogyókúrák után. Legfontosabb szempontok ilyenkor, hogy rövid idő alatt, lehetőleg szenvedés nélkül, minél több kilótól szabaduljunk meg. Van, aki szkeptikusan fogadja az egyes módszereket, más viszont nagy lendülettel kezdi a kúrát.

20 érv a biciklizés mellett
#bicikli
2022.05.26.

20 érv a biciklizés mellett

Még kisgyerekként megtanultál biciklizni, de talán néhány év után abba is hagytad. Talán késlelteted a szabadságod azzal, hogy csak azt várod, meglegyen a jogosítványod (vagy talán már meg is szerezted, de utálsz állandóan tankolni és a szüleiddel veszekedni azon, hogy ki használja az autót).

Más hőmérsékleten mások az ízek is
#íz
2022.05.15.

Más hőmérsékleten mások az ízek is

Hogy jobban ízlik-e egy ital jéghidegen, mint szobahőmérsékleten, az attól is függ, hogy milyen ízek dominálnak benne. Kanadai kutatók azt vizsgálták, hogy különböző típusú ízek érzékelésének intenzitása miként változik a hőmérséklettel.

A kevés mozgás álmatlanságot okozhat
#mozgás
2022.05.14.

A kevés mozgás álmatlanságot okozhat

A sportolás és az alvás egymást kölcsönösen támogató dolgok: a rendszeresen sportolók sokkal jobban alszanak, s általa javul általános közérzetük. Ezzel az eredménnyel zárult a Baseli Egyetem egyik kutatása.

5 tea, ami leolvasztja a zsírt
#tea
2022.05.09.

5 tea, ami leolvasztja a zsírt

Fogyás teaivással? Lehetséges! Bizonyos teák ugyanis képesek felgyorsítani a szervezeted zsírégető folyamatait és akár 10%-kal növelik a zsírégetést edzés, diéta, vagy szaunázás után!

Mik azok az E-számok?
#emulgeálószer
2022.05.03.

Mik azok az E-számok?

Feltűnt már neked, hogy amikor bevásárolni mentek a szüleiddel és meg akarod nézni, miben milyen tápanyag van, a termékek címkéjén csupa megfejthetetlen kódszám található, melyek mindegyike „E” betűvel kezdődik?

Tanulást elősegítő szerek
#tanul
2022.04.15.

Tanulást elősegítő szerek

Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak. Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.

Miért jó kókuszzsírral sütni?
#kókusz
2022.04.01.

Miért jó kókuszzsírral sütni?

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei
#csokoládé
2022.03.08.

A világ legjobb csokoládékészítő műhelyei

Bárkit jókedvre derít egy darabka finom csoki vagy egy szem bonbon. Tudományos kutatások százai bizonyították, hogy a magas kakaótartalommal bíró csokoládé jótékony hatással van az egészségre, ráadásul a kedélyállapotunkat is pozitívan befolyásolja.

Mi az a jojó effektus?
#jojó effektus
2022.02.11.

Mi az a jojó effektus?

A néhány hetes sanyargató diéta befejezése után rövidesen visszatérnek a leadott kilók? Sőt, a mérleg többet mutat, mint a diéta kezdete előtt? Vajon mitől alakulhat ki a jojó effektus, és mit tehetsz azért, hogy elkerüld? Milyen veszélyeket rejthet magában a jojó effektus?