tea
#Táplálkozás

5 tea, ami leolvasztja a zsírt

2022.05.09.
2 perces olvasási idő

Fogyás teaivással? Lehetséges! Bizonyos teák ugyanis képesek felgyorsítani a szervezeted zsírégető folyamatait és akár 10%-kal növelik a zsírégetést edzés, diéta, vagy szaunázás után!

Miért nem adsz meg a testednek minden előnyt, amivel megnyerheti a csatát a kövérség ellen? Íme, az öt leghatásosabb tea, amelyek fogyasztásával karcsúbb, kecsesebb leszel, és hatékonyabban égeted a zsírt.

Fehértea: lebontja a tárolt zsírt

Négy különböző módon támogatja a zsírégetést a testedben: gátolja az új zsírrétegek kialakulását, miközben fellendíti a zsírbontást, lebontja a már eltárolt zsírt, állítja egy tanulmány a Nutrition and Metabolism című szakfolyóiratban. Egy másik kutató csapat azt találták, hogy a tea gazdag forrása a ketakinnak, ami egy fajta antioxidáns, mely felszabadítja a zsírt a sejtek közül, és - bónuszként - segít felgyorsítani a máj azon folyamatait, amelyek a zsírt energiává alakítják át. Fogyaszd ezt, és hagyd, hogy égjen zsír!

Borbolya: blokkolja a zsírsejtek növekedését

A borbolya szára, gyümölcse és a gyökerének kérge berberint tartalmaznak, ami egy erős, természetes zsírégető anyag. Kínai kutatók patkányokon végzett tanulmánya szerint a borbolya megakadályozza a súlygyarapodást és az inzulinrezisztencia kialakulását zsírban gazdag étrend mellett is. A korábbi vizsgálatok pedig azt találták, hogy a növény fogyasztása fellendíti az energiafogyasztást, és segít csökkenteni a zsírsejtek felszínén a receptorok számát, így kevésbé lesz alkalmas, hogy lekösse a bejövőket.

Pu-Erh tea: csökkenti a hasi zsírpárnát

Ez az erjesztett kínai tea mint egy labdát, úgy ereszti le a zsírsejteket! Azért, hogy felfedezzék a tea Fogyás és teazsírégető erejét, a kínai kutatók két hónapig különböző ételekkel etettek egy csapat patkányt. Azoknak, akik sok zsírt vittek be, ám ezzel együtt pu-erh tea kivonatot kaptak, alacsonyabb szintű zsír volt a vérükben, és kisebb zsírréteg volt a hasukon, mint azoknak, akik nem kaptak ilyen teát. Habár ez a hatás embereken még nem bizonyított, ennek a teának valóban van zsírbontó képessége.

Oolong tea: fél kilót éget el hetente

Ez az antioxidánsban gazdag kínai ital nem csak segít megőrizni a koleszterinszintet és segít megőrizni az emésztést, hanem az anyagcserét is segít felgyorsítani. Mint a fehér tea, az oolong is tele van katekinnel, ami felgyorsítja a súlycsökkenést azáltal, hogy javítja a test anyagcseréjét. Egy hat hetes kínai tanulmány megállapította, hogy a résztvevők, akik rendszeresen ittak ilyet, hetente fél kilót fogytak!

Rooibos: Nem engedi az új zsírsejtek növekedését

Ez a piros, természetesen édes tea a Rooibos cserje leveléből készül, amely erőteljes zsírolvasztó. Dél-Afrikai kutatók szerint, a polifenolok és flavonoidok találhatók a növényben, amelyek körülbelül 22%-kal csökkentik az újabb zsírsejtek létrejöttének arányát, emellett az anyagcserét is gyorsítják. Fogyaszd rendszeresen, hogy diéta nélkül segítsd a zsír égését deréktájon!

(KamaszPanasz - S.C., Yahoo News)

Kapcsolódó címkék

teazsír